AMILOADRI – Gyere velem – A Nyíregyi lány odab*sz?

Milo Adri-AMILOADRI

AMILOADRI aka Milo Adri, vagy ahogy a legtöbben az Instagramon a legtöbben ismerik és követik, adrianamilo korábban vloggerkedet szépség és stílus kategóriában, illetve emellett még utazással foglalkozó vlogokat is készített rövidebb ideig. Viszont kevés projektje ütött ekkorát, mint most az első önálló zenéje és egy videóklip is készült hozzá, stílusos módon egy low budget klip formájában, amely a Gyere Velem címet kapta a kisasszonytól.

Na de miért is mondom ezt? Azért mert a kisasszony olyan klasszikus hangvételű dalt hozott, amire valószínűleg elég sokan ki voltak éhezve, a mostani poposabb hangzású hiphop zenék között, ezt pedig videó nézettsége is valamelyest igazol ,ugyanis eddig 11 ezren látták, ami egy szakmai újonctól egész szép eredmény. Szóval, ez is bizonyítja, hogy létezik még olyan fiatal előadó, aki a régi 90-es évek “oldschool vonalát” képviseli, nem pedig azt “newschool hullámot“, ami mostanában annyira divatosnak és felkapott. Adri pedig Bobafett és Bobakrome Múltcore című számából is beemel egy két jellegzetes sort.

Milo Adri-AMILOADRI

Mielőtt azzal jönnétek a komment szekcióban, hogy na, még egy influencer, aki próbálja megszégyeníteni a magyar rap  életet, akkor valószínűleg még nem hallottátok AMILOADRI bemutatkozó dalát. Milo Adrienn pont erről löki a szövegeit, már az első dalában is, hogy ő olyan ikonikus előadókon nőtt fel, mint a Fhészek, a Akkezdett Phiai, NKS, Bankos és Norba, így 28 évesen is folyamatosan csak és kizárólag régi nagyokat pörgeti, és ezt büszkén vállalja. Az új vonalas előadókat, és azon belül a trappereket nem tartja túl sokra. Szerinte ezek az előadók csak a pénz és hírnév miatt kezdtek el rappelni, akiknek Amiloadri szerint nem sok közük van a hitelességhez. Amit érdemes megemlíteni, hogy a Trap jelenlegi egyik, ha nem a legisemertebb képviselőjét Lmen Prala-t is “megkóstolja” egyik sorában. Kíváncsi vagyunk arra, hogy Lmen reagál majd rá, vagy inkább elengedi a füle mellett, mert nem kíván reklámot adni a kisasszonynak.

Ám egyetlen egy manapság is igen aktív előadót előadót azért pozitívan említ meg, ő pedig név szerint Fiatal Veterán, mert rajta igazán azt érzi, hogy őszintén, szívből nyomja a szövegeit. Szóval kell ennél több bizonyíték, hogy valaki még valóban a régi idők vonalát szereti és élteti, nem pedig azért kezdett el dalokat írogatni, mert nevet és pénzt akar ebből az egészből kiszedni, hanem csak a zene szeretete miatt teszi?

A Gyere Velem című dalhoz készült low budget videó pedig jól tükrözi a dalban is hallható, 90-es évekre jellemző életvitelt, mert van itt minden, ami csak egy oldschool videóhoz kell: lakótelepi környezet, kellemes esti felvételek, és a kiürült utcán való nyugodt szövegelés a laza, gitárral megspékelt alapra. Na meg az egyik snittben is felbukkanó, valószínűleg restaurált Trabant, ami személy szerint az egyik nagy kedvencem a videóban.

AMILOADRI - Milo Adrienn

Ám szeretném külön kiemelni Milo Adri “hanyagul elegáns” szettjét, ami a klipben látható, mert engem azzal kilóra megvett, gondolok itt a kockás pulcsira, és az amerikai focis kabátra. A piros napszemüveg viselete pedig csak hab a tortán, ahogy a padon, barátokkal való lazulós jelenet is, visszarepít minket az elmúlt időkbe.
De akik még ezek után is kételkednének a fenti sorok elolvasása után, azoknak mintegy kiegészítés gyanánt bemásolom a klip leírásába található megjegyzést Milo Adritól.

„Akik blogger korszakom óta követnek, tudják, hogy kiskorom óta szeretek rappelgetni. Tavaly kaptam egy kedves üzenetet Instagramon az egyik “szívemhez kedves te drága” csapattól, akik megváltoztatták az életemet. Úgy voltam vele, igazuk van, mikor toljam, ha nem most?! Sajnos a COVID-19 világjárvány közbeszólt, és január óta eltelt egy jó pár hónap, miközben már a muzsikát is felvettük, és nem tudtunk klipet forgatni. Türelmes ember vagyok, de már nem bírtam tovább, így elkészítettem saját magamról telefonnal egy low budget klipet a zenéhez. Ez a videó így aztán tényleg mind én vagyok: őszinte, laza, vicces, és sosem feledem honnan jöttem! ;) Érezd a poént, az iróniát, semmit nem kell túlreagálni, ahogy én sem teszem… GYERE VELEM!”

Mindent egybevetve, ha engem kérdeztek, hogy mi a személyes véleményem a frissen debütáló rapper csajról, akkor csak annyit mondanék, hogy semmiképp se mondanám őt egy butus influenszer csajszikának, mert azoknál már most sokkal többet tett le az asztalra ezzel az első dalával, arról nem is beszélve, hogy sokkal tisztábban kommunikál a követőivel hozzájuk képest. Tudomásunk szerint AMILOADRI innentől kezdve folyamatosan dolgozik az újabb és újabb számain, amiket kíváncsian várunk raphallgatóként is, nagy valószínűséggel azokról is beszámolunk majd Nektek.

Szerző: Csányi Krisz

AMILOADRI – Gyere velem