A premier napján már robbantott Ábrahám Róbert új videoklipje a Benzema

Ábrahám Róbert

A napokban debütált Ábrahám Róbert vlogger debütáló videóklipje, a Benzema. Ennek kapcsán beszélgettünk Robival.

Egészen váratlanul tértél át a vlogolásról a rappelésre, mi áll ennek a hátterében?

Nem tértem át a rappelésre, én csupán egy zenés paródiát készítettem a saját stílusomban, a korszellemnek megfelelő előadói stílusjegyeket felhasználva.

Miért pont Benzema?

A cím, a dal és maga a videoklip is tele van utalásokkal, kiszólásokkal. A Benzema utalás Hiro Cristiano című slágerére, ami előrevetíti, hogy a paródia mely hallgatói réteget próbálja megcélozni.

Mesélj magáról a projektről és a közreműködőkről.

A projekt lényege, hogy időközönként, de maximálisan 7 hasonló zenés videót szeretnék készíteni a csatornámra, ebből volt az első a mostani, amit kimondottan karácsonyi ajándéknak szántam a nézőimnek. A közreműködők között volt Hibrid, neki köszönhetem a keverést és a mastert. Matuz operatőrként és vágóként segítkezett. A szereplők között pedig jelen volt Czibók Laci barátom és kedvese Gina, Alekosz barátom, aki bármikor és bárhol képes show-t csinálni, illetve Erdős Viola is, hogy csak a legismertebbeket említsem.

Erdős Viola szerepeltetése nem volt kicsit ellentmondásos? Gondolunk itt arra, hogy a dalban ByeAlex is kap némi savat és Viola anno épp az ő mentoráltja volt az X-Faktorban.

Épp ettől szép! Az egész jelenségem ellentmondásos. Kifejezetten szeretem az abszurd helyzeteket, és ez kimondottan egy ilyen szituáció volt.

Pontosan kiknek címzeted ezt a paródiát, és fedezhető-e fel valós konfliktus esetleg a háttérben meghúzódva?

Ha valaki figyelmesen hallgatja a sorokat, akkor elég sokakat felfedezhet a sorok mögött, erről a későbbiekben majd készítek egy videót. Természetesen semmilyen konfliktusról sincs szó. Bármit megemlítek egy-egy videoban is anélkül, hogy bármi bajom lenne az illetővel. Ez a Benzemára is igaz. Sokakkal jóban vagyok, néhányukkal nem azok közül, akik kaptak némi bújtatott utalást, de nálam ez a lazaságnak tudható be.

Elégedett vagy a számokkal? 30.000 megtekinténél tartottál a premiert követő első 24 óra végén?

Természetesen! Soha nem szoktam stresszelni a számokon, azok jönnek anélkül is.

Nem olyan régen kezdted el a videózást. Mégis szerves része lettél a hazai hip-hop kultúrának. Mennyire volt ez tudatos a reszedről?

Kilenc hónapja kezdtem. Ehhez képest gyorsan feliratkoztak közel 70.000-en a csatornámra. Ez rendkívül megtisztelő számomra, talán betudható annak, hogy az első olyan vélemény/paródia csatorna volt az országban, ami kifejezetten a hip-hopra fókuszál. Ugyanakkor ebben semmi tudatos nem volt. Anélkül skatulyáztak be ebbe a szubkultúrába, hogy terveztem volna. Sőt, idővel egyre inkább másznék ki ebből a skatulyából és adnám át azoknak a helyemet, akik a megjelenésem óta elkezdték ugyanezt a kontentet tolni.