Mr. Busta vs. Missh Beef

Ez a balhé már réges-rég robbant ki kettejük között, de mára már befejezettnek tekinthető. Nem tudjuk pontosan hogy mikor és milyen okból kifolyólag alakulhatott ki kettejük között ez a beef, de minden bizonnyal különböző nézeteltéréseik miatt. A kezdet kezdetén pozitív és kollegiális kapcsolat alakult ki közöttük és nem tűnt úgy, hogy balhé lesz az egészből. Kifejezték egymás iránt is több alkalommal a kölcsönös tiszteletet.

2011-ben Mr. Missh megosztotta a Mr. Busta feat. redOne “Találd ki” című dalát és a következőket irta le:

2012-ben Missh a következőket mondta, hogy az RTM-ből jó néhány zene bejön neki, konkrétan például a mai Teswér tagokat Hibrid-et és Beat-et emelte ki pozitívan:

Missh, Facebook, 2012 – Hibrid
Missh, Facebook, 2012 – Mr. Busta és Beat

A 2012-es év végén Mr. Busta is még pozitívan reagált Missh-re! Mindezt egy RTM rádióinterjú keretein belül, aminek Mr. Busta és Hibrid voltak a vendégei, Bustát megkérdezték arról, hogy:

“Mr. Missh-ről mi a véleményed, előfordulhat hogy lesz e közös munkátok?

Riporteri kérdés, rádióinterjú, 2012

Előfordulhat, igen!

Mr. Busta válasza, rádióinterjú, 2012

Ezt a kijelentés Misshez is eljutott, aki örömmel fogadta a ezt a pozitív választ:

Mr. Missh feat. Mr. Busta??!!

A 2012-es év végén végül Missh kijelentette azt, hogy a 2013-ban a sokak által várt közreműködés végre össze fog jönni és együtt közös dalban fognak majd együtt szerepelni. Tudta azt is, hogy a bejelentését megosztó véleményekkel fogják fogadni a hallgatók, de Missh bevállalta :

Ezen bejelentését követően sokan azt is várták, hogy Missh majd befog lépni a Real Trill Music kiadóba. Azelőtt Missh Rhino-val közösen alkották meg a Miszterek nevű formációt és Busta saját állítása szerint anno mind a ketten be akartak lépni az RTM-be. Végül Rhino volt az aki belépett az RTM kiadóba, Missh pedig a saját útján haladt tovább. Ezt szintén elmondta, amikor egy rajongó megkérdezte, hogy Real Trill Music tag lesz -e valaha, miután Missh kirakta a Mr. Busta feat. Escobar tracket:

Voltak is közös fellépések illetve egy estén egymás után léptek fel:

Missh Busta közös fellépés 2013

Azután véget ért a jó kapcsolatuk és elindult a Mr. Missh vs. Mr. Busta Beef!

2014-ben Busta az RTM TV-ben fikázta be Missh-t. Azt nem tudjuk pontosan milyen szavak hangzottak el, de Missh szerelmes dalairól lehetett szó. Missh ezt követően reagált:

Mr. Busta és Essemm az akkori időkben sokat lógtak együtt és sokat jártak közösen fellépni. Rengeteg közös zene is született és egy sikeres rapduót alkotott az RTM és a Garage tulajdonosa! Missh viszont nem volt már jóban Mr. Busta-val és ezt nyilvánosan kommunikálta is , hogy nem érti meg, miért adja Essemm a nevét ehhez a közös produkcióhoz:

Missh-nek úgy jött le az egész, hogy Busta folyamatosan befikázza és üzent neki hogy “..tövig beveheti a csicska RTM Bukta fasz , aki csak pénzt akar csinálni mindenkiből, hogy engem kóstolgat…”

Missh Busta Beef 2015
Missh, Facebook, 2015

Mr. Busta az év végén bekóstolta Missh-t és Busta saját elmondása szerint Missh egy drogfüggő. Mr. Busta az origo.hu-nak adott interjújában a következőt nyilatkozta róla:

Ki az szerinted, aki a legtöbbet árt a magyar zenének? Van olyan előadó, akire így tekintesz?

Interjúkérdés, Mr. Busta, Origo.hu interjú, 2015

Mr. Missh, aki arra buzdítja a fiatalokat, hogy szívjanak, basszanak be, basszanak meg mindenkit. Mondjuk az utolsó részével anno nekem se volt nagyobb gondom. A számnak az a címe, hogy Budapest, nagyon nagy hallgatottságú dal, de ez is csak egy most épp felkapott dolog. Oltogatnak engem mondjuk videókban, amikre ha én pár nap múlva reflektálok, letörlik az oldalukról. Nem értem, mire jó ez. Én tökre elvagyok nélkülük, de ők nem tudnak nélkülem létezni, mind az én klónjaim.

Mr. Busta válasza, Origo.hu interjú, 2015
Mr. Busta, Origo.hu interjú, 2015

Missh egyből reagált az elhangzott kijelentésekre és azt mondta, hogy minden sikerét saját erőből érte el és hogy folytatni fogja, akár mit is mondjon róla Mr. Busta

Mr. Busta az eltelt évek során nagyon sokat dolgozott együtt Rhino-val aki ahogyan fent is említettük régen Mr. Missh csapattársa volt és a “Miszterek” név alatt futottak. Több sikeres közös daluk is készült, például a “Mindenkit Leszarok 2″

2015-ben Missh egy közös képet rakott ki Rhino-val és azzal támasztotta alá azon állítását, hogy ő meg Rhino még az RTM-es időszak előtt valóban jó barátságban álltak és örökre azok is maradnak:

Missh ennél is továbbment és következőket jelentette ki, miszerint Busta “az egyik legcinkebb és legnyomorultabb előadó az országban”. Busta azzal mentegetőzik, hogy a többiek irigyek rá de mégis ő az aki elkezd másokat savazni, ha rajta kívül másvalaki sikeres dalokat produkál, mint ebben az esetben például Rico. Majd azzal folytatta szavait, hogy Mr. Busta személyesen a kezét nyújtja, videóiban pedig tolja a fikázást és beszólásokat:

2017 januárjában végül Mr. Busta megjelentette a híres Missh-nek írt beef nótáját “Kristálymisi” címmel. Busta szerint Missh csak a pénzórással foglalkozik és saját hallgatóit droghasználatra buzdítja. Busta szavai szerint ő már tovább nem tűri el azt, hogy Missh bárhol az országban lejárassa őt majd miután tisztázni akarta vele a kialakult helyzetet, Missh ezt kerülte, ezért született végül ez a dal.

Refrén

Már király voltam akkor mikor kezdted
Hiába számolod nekem a stexed
Te Daciával tolod, Én meg Benzzel
És tűzben edzett vagyok, mint a Denzel

Verse 1.:

Tudom, hogy kellek neked és nem megy az élet
Tudom, hogy nem megy a szekér mert elszívtad azt is
Messze a péntek, Messze a péntek
Miből lesz pénzed, honnan lesz pénzed, hogyha nem vehetsz füvet mindenek vége, marad a bélyeg
Én nem vagyok kurva, nem sírok, megmutatom neked mi az a rap
Rapelek régen nem voltak prostik engem meg szopkod a slepped
Jöttél mer’ tudtad hogy Én vagyok itthon a legnagyobb ász
Láttam, hogy szívod a kristályt az RTM vezér meg porig aláz
Nem lehetsz tag, nem lehettél, nincs meg a vér sehol a vér
Merre mész misi a faszomból élsz innen jöttél büdös gyökér
A csajodat én nem basztam egyedül minden rapsztár átment rajta
Hívtalak mindig szívtál igazi szőröstalpú fajta
25 éve vagyok neked ez semmi, 30 lemezem készült öcskös neked ez semmi
Te vagy a Magyar Young Thug vinnyogó kurva rád vág, minden igazi rád vár
A lyukad is rám vár!

Ref.

Verse 2.:

Azt mondod minek az alázat nem tisztelsz te senkit
Neked a pénz visz mindent tudom, hogy minden zeném kurvára tetszik
A zorallok nem értik mér’ rapelek most így neked, most így neked
Nem értik meg mer’ Én vagyok nekik a rap
Ha megfoglak egyszer kihúzom a beledet a szádon keresztül
Megeszem a szívedet, a szemem se rezdül, a bíró megrendül Neked baszom beléd estem, beléd nyomom a faszom majom
Minden éjjel majd kisért a dalom, a pofonokkal együtt éles a karom
Hallom, hogy mindenhol cuccot eszel, cuccot veszel, meg kunyerálsz
Nincs neked ész, majd benned a késem ha sokat beszélsz
A brigádom akit kinevettél mindig a tettekre kész
Elrontod azt amit elloptál innen meg onnan,
Beszív a Face miket remélsz
Addig míg mész csak kristályon élsz aztán szépen megiszod a piát
Azt véged, ez lenne neked a karriered tinikurvák meg a pénz
Átmegyek rajtad oda meg vissza, Wesztergom meg a pitbull kutya
Mielőtt hagyod, hogy megbasszalak gondolkozhattál volna!

Ref. Bronxi beat

Mr.Busta

Yeah Neked a fű, neked a tű, neked a kristály, neked a fű
misi misi misi buzi misi misi szopod a kristályt misi
RTM madafaka bitch

Mr.Busta – KristályMisi (2017)

Missh részéről erre a dalra semmilyen konkrét válasz nem érkezett egészen a mai napig! Voltak olyan pletykák is miszerint Missh úgy gondolta , hogy Mr. Busta csak be akarja őt feketíteni a rajongói előtt, azzal hogy minden drogosnak elhordja, és emiatt elpártolnak majd tőle. Missh állítólag felhívta Bustával közös barátaikat és próbálta elintézni a szitut. Mr. Busta a következőt írta ki:

Missh erre reagálván, Mr. Busta viselkedését egyszerűen gyerekesnek nevezte. Mr. Missh aztán még azt is leírta, hogy Crohn betegséggel küzd, amelynek állítólag erős súlyveszteség az egyik mellékhatása. Ez egy igen súlyos betegség amivel neki nap mint nap szembe kell néznie, és meg kell vele küzdenie.

Ezt követően mind a kettejük a saját útjaikon járnak és amennyire tudjuk nem követték már beef dalok ezt a szitut.