MERO – Gott Weiß

MERO

Mero, Gott Weiß című videóklipje egy igen személyes hangulatú alkotás lett az ifjú török-német rap tehetségtől.

Rapjeiben beszél a gyerekkoráról, az őt ért hányattatásokról és mindarról hogy mi miatt kezdett el rappelni és ragadt mikrofont.

Mero az utóbbi idők egyik legtehetségesebb ifjú előadójává avanzslált, akinek több mint 3 milliónyi feliratkozója van a YouTube csatornáján.

Tehetségéhez nem fér kérdés, a rap technikája stabil és mindig igyekszik megújulni, illetve a trendeknek megfelelő zenékkel előrukkolni.

Csekkoljátok le Mero az Isten tudja, vagyis a Gott Weiß című dalát és videoklipjét.

MERO – Gott Weiß (Official Video)


Minden tudnivaló a Mero-ról

Mero élete és karrierje

MERO

Mero 2000. július 28-án Rüsselsheim városában Németországban született. Polgári neve Enes Meral, aki török ​​gyökerekkel rendelkező német rapper.

Mero karrier

Mero, akinek a szülei a török ​​Gümüşhane (Kelkit) tartományból származnak, Rüsselsheimben, a Dicker Busch kerületben nőtt fel, amelyet Mero dalai gyakran említenek. Két nővére van. Először felhívta magára a figyelmét a Instagram-fiókjában lévő rap-videók segítségével. A Mero-nak jelenleg 2,5 millió feliratkozója van (2019 decemberi adat). Stílusát a keleti ihletésű kórusok és a doubletime használata jellemzi. Ifjúkorában rap-karrierje előtt focizott. a. szintén az SV Darmstadt 98 U17-es csapatában. Iskolai karrierjét középiskolai végzettséggel fejezte be.

2018. november 22-én a Mero kiadta debütáló kislemezét, a Baller-t. A videó egy nap után egymillió megtekintést ért el, és azonnal elérte az első helyet a YouTube német trendlistáin. A kislemez a német egyéni listákon is az első helyezett lett. Ő az első rapper a német single listák történetében, aki debütált singlejével azonnal megszerezte az első helyet.

A második kislemez, a Hobby Hobby, 2019. január 18-án jelent meg, és csak egy nap után több mint 1,7 millió közvetítést rögzített a Spotify-n és több mint 3 millió megtekintést a YouTube-on, ezzel új rekordot állítva Németországban. A dalt többek között Mesut Özil focista osztotta meg, aki szintén török ​​származású, akárcsak a Mero.
Az egyetlen 10 felhővel, amely körülbelül 4,5 millió nézetet generált a YouTube-on 24 óra elteltével, és így meghaladta a Hobby Hobby által kitűzött rekordot, a rapper 2019. március közepén, negyedik alkalommal, egymás utáni sorozatban a német lista elejére került. Egyetlen diagramok.
Első stúdióalbumát, a Ya Hero-t, a Ya Mero-t 2019. március 15-én adták ki, és a német albumlistán az első helyezett volt.

2019. július 13-án Mero bejelentette második stúdióalbumát, az Unikatot. A második kislemeztel, az Olabilir-rel, amely a Mero többi dalával ellentétben török ​​módon előadott részekből áll, először sikeresen kezdett Törökországban, és három hétig maradt a török ​​Spotify listákon, két hét után már elérte. 50 millió zenei videó és kevesebb mint két hónap alatt több mint 90 millió megtekintés a Youtube-ban, mindkettő németül beszélő művész számára készült.

A Mero jelenleg szerződést köt a Groove Attack TraX címkével, a Xatar címkéjével a Groove Attack forgalmazása alatt; aláírta ott 2018 májusában.

Mero vádak és kritikája

A Baller los dal sikere óta, és különösen 2019 eleje óta kritikát keltett Mero zenéje. Tehát dalai nagy hasonlóságokkal rendelkeznek, és ugyanazon séma szerint komponáltak volna. A dalszövegeket szintén gyakran kritizálták, és gyakran rámutattak, hogy különösen egy fiatalabb célcsoport hallgatja zenéjét. A kritika általában nem korlátozódik a Mero-ra, hanem más „újoncokra” is, különösen a rapperre, akinek állítólag a név hasonlósága van (például a Fero47 vagy a Sero el Mero).

2019 januárjában két, az internetet megcsókoló videó állította, hogy Mero „felszállt”. Egy rövid Instagram-videóban a rapper tagadta ezeket az állításokat, és elmagyarázta a videók hátterét. A Mero számának a Cloud 10 dalának 2019. márciusában történő megjelenése után a különféle internetes platformokon és az Azzi Memo rapper állítása szerint a Mero túlságosan orientálta vagy akár “lemásolta” az amerikai rapper Lil Wayne dalát a kórusban. Ennek során kölcsönös feszültség merült fel a Meros és az Azzi Memos környezet között, amelyben vádolták őket egymás „másolásáért”.

Mivel a Spotify-n és a YouTube-on néhány dal meglepően magas streaming száma volt, 2019 elején egyre növekvő vádak merültek fel abban, hogy Mero és / vagy környéke “stream-eket és kattintásokat vásárol”. Ezt a vádat más német rapperre is kiterjesztették, elsősorban “újonnan érkezőket”. Februártól kezdve a német rap jelenetről származó néhány Instagram-videó nézeteinek száma hetekig nőtt olyan magasságokba, amelyeket “irreálisnak” tartottak. Például a Single Cloud 10 elemzője a Mero Instagram oldalán tizenkét óra után mintegy 12 millió megtekintést ért el. Három névtelen személy nyilvánította felelősségét a „kattintásos vásárlásért”. Egy interjúban azt mondták, hogy célja a figyelem felkeltése, az “újonnan megjelenő jelenet kicsit megállítása” és a “kattintások” leértékelése.

A videodokumentáció formátumában az Y-Kollektiv májusban közzétett egy videót, amely a rapperek körében a gyanús térkép-manipulációval foglalkozik. A majdnem 23 perces videóban Ilhan Coşkun újságíró úr. a. interjú Kai nevű álarcos emberrel. Ez azt állította, hogy manipulálta a németországi kereskedelemben legsikeresebb rapper listáit. Néhány példát használt a szemlélet szemléltetésére. Kai szerint csak a menedzsereket és nem a művészeket tájékoztatták a manipulációkról. A kiadvány indokaként kijelentette, hogy barátnőjét “bekapcsolta” és “ellazította” az erőszak helyszínén élő emberek. A dokumentáció nagyon rövid idő alatt több mint egymillió megtekintést kapott, így néhány rapper később kommentálta a videó tartalmát.

Mivel az interjúban a menedzserekről beszélt, és Sero El Mero és Mero nevek később jöttek létre, Xatar rapper, a két rapper címkefőnöke több mint tizenkét perces állítólagos videóban reagált a vele és az ő állításaira. Művész. A videó volt a. a Mero is megosztotta. A dokumentumban Xatar megerősítette, hogy sem ő, sem alkalmazottai soha nem vásároltak „hamis kattintásokat” vagy „hamis eléréseket”. Elmondása szerint az állítások alaptalanok, és nincs bizonyíték. A dokumentációban hackerekként bemutatott embertől azt feltételezi, hogy valójában nem igazi hacker. A videó vége felé ezt és Ilhan Coşkun újságírót személyes találkozón ajánlotta fel élő közvetítés útján. Youtuber Mois, aki sok ismert német rapperrel tart kapcsolatot, egy nappal később megjelent személyes telefonhívása után meghívta Xatart egy interjúra. Ebben Xatar feltett magának néhány kérdést, amelyek többnyire a manipuláció állításával foglalkoztak. Megismételte, hogy ártatlan, és elmagyarázta, miért nem lenne értelme kattintásokat vásárolni olyan művészek számára, mint a Mero.
A dokumentumra hivatkozva viccelődtek a feltételezhető „kattintásos vásároló” Kai-ről. Ezek széles körben elterjedt mémekké fejlődtek a Német rap közösségen belül.


Mero videók és klipek

MERO feat. ELIF – Bitte Geh (Official Video)

MERO x BRADO ~ Kosov

MERO – Bogota (Official Video)

MERO – Meine Hand (Official Video)

MERO – OLABILIR (OFFICIAL VIDEO)

MERO – Baller los (Official Video)


Mero diszkográfia

  • Mero – Ya Hero Ya Mero (2019) (4X Arany)
  • Mero – Unikat (2019) (Arany)

Korábbi Mero hírek

2020.06. – MERO – Bogota – premier

Mero legújabb dala és a hozzá forgatott videóklipje a Bogota pár nap alatt átütő sikert aratott a rajongói között. Alig pár nap alatt 4 millió feletti megtekintést produkált és csak like-ból több mint negyedmilliót ért el eddig!

Komoly hangzás nagyon patent utcai snittek és beállítások jellemzik az új motyót. A török gyökerekkel bíró Mero ismételten odatette magát a Bogota című vadonatúj dalában is.

Mero humorérzéke most sem hagyott minket cserben hiszen a “Corona vírusról” is úgy gondolta hogy be kell emelnie a szövegébe, illetve össze kell hasonlítani a lakókörnyezetével.

Aki szereti a német rappet és azon belül is a klasszikus mero-s hangzást azoknak mindenképpen hasítani fog az új produkció. Jellemző a közel-keleti gyökerekkel bíró német rapperekre egyfajta zenei hangzás, illetve sok esetben egyfajta flow és előadás mód is, így ez Mero esetében sincs másképp. Korábban Eno-val az oldalán olyan slágert is készített mint a Ferrari. Mero pedig még csak 20 éves, úgyhogy fényes karriert jósolunk neki.

Aki szereti az új vonalas német rappet annak igazi csemege lesz. Hallgatásra fel!


Mero dalszövegek