Stefvn – Senkik – klippremier az oldalon

Stefvn

Megjelent Stefvn legújabb alkotása Senkik címmel, ami az előadó saját bevallása szerint egy egyszerű de ritmusos dal, ami az első olyan alkotása volt, amit szólóprojekthez írt meg még a 2018-as évben.

Szöveg és témavilágát tekintve arról szól, hogy a hirtelen siker vagy pénz milyen könnyen megváltoztatja az  embereket és aztán miután kipukkan a buborék, akkor milyen könnyen egyedül találhatják magukat, vagy csak olyanokkal lesznek körülvéve akik csak hasznot látják bennük.

A szöveg mondanivalója manapság különösen aktuális, de általánosságban is egyfajta igazságot tükröz. Stefvn őszintén beszél az érzéseiről, mellyel egyben tanítani is szeretné mind a korosztályát, mind hallgatóit.

Egy patent kis dal lett, így mindenkinek meghallgatásra kínálom, aki úgy szeretne hogy jó zenét hallani, hogy közben van benne tartalom is.

Maga a Senkik innen elérhető!

Dobjatok Stefvnnek egy kommentet a videója alá!

Stefvn – Senkik (Official Music Video)


Stefvn bemutatkozó – Stefvn a házban! Skatepunktól a Trap műfajig

Stefvn vagyis Stefán Tamás, 14 évesen kezdett el zenével foglalkozni, amikor az első gitárját megkapta, ami a családja számára egy elég furcsa fordulat volt, ugyanis körülötte senki nem zenélt korábban, ezért azzal a mondattal vásárolták meg a kis Tamásnak az első hangszerét; hogy „Vigyázz rá, ne karcold össze mert ha meguntad még el tudjuk majd adni.”persze sosem unta meg, már 12 éve csinálja és nem is tervez mással foglalkozni. A középiskolás éveiben autodidakta módon folyamatosan saját magát tanította gitározni, ekkor még leginkább skatepunk, pop-punk és melodic-hardcore zenekarok dalaival. Eleinte nem gondolkodott éneklésen, abba akkor fogott bele amikor első zenekarai voltak alakulóban, autodidakta módon próbálta képzeni az énektudását is.

Stefvn 2014-ben csatlakozott a Faminehill nevű metalcore zenekarhoz, mint énekes-gitáros, valamint dalszerző. A zenekarral Tamás 2014 és 2019 között volt igazán aktív, működésük alatt kiadtak egy kislemezt és egy nagylemezt is, turnéztak Magyarországon kívül is és visszatérő vendégei voltak a nagyobb budapesti klubokban olyanokban mint pl. az A38, Barba Negra, valamint a Dürer Kert.

Elég korán nyilvánvalóvá vált számára az, hogy zenei közegben képzeli el az életét, így középiskola után elkezdett egy Hangtechnikus OKJ képzést, ami okán nyári gyakorlaton a miskolci HangART stúdióban sok rádióban is játszott dalokon volt szerencséje dolgozni. Ekkor kezdte el a zenekarának is egyedül intézni a stúdió felvételeket, és kezdett jobban belemerülni a zene technikai részébe.

Stefvn

Stefvn már a zenekar mellett is sokkal régebbre visszamenőleg írt sok olyan dalt, amivel nem volt különösebb célja, de valószínűnek tartotta hogy egyszer valamikor eljő az idő, hogy egy szólóprojektbe is belefog, amit 2019 elején kezdett el egyre komolyabban gondolni, két fő céllal:

Az egyik hogy a dalok amiket szórakozásképpen ír ne a polcon porosodjanak mint eddig is, és hogy később mint producer jó referenciának szolgálhassanak a dalok hogy más előadókkal is dolgozhasson. Jelenleg már több albumra elegendő félkész Stefvn dal vár befejezésre, amik remélhetőleg folyamatosan meg-meg jelennek majd a zenei platformokon és az oldalon. Az első dal Sokáig címen jött ki még szeptemberben, egy egyszerű dallamos akár emo Trap szerűségnek is nevezhető szerzemény.

Stefvn - Stefán Tamás

Stílusát tekintve nem könnyű behatárolni és ő nem is szeretné, hiszen élete során rengeteg zenekar és zenész volt rá hatással, olyanok mint például Bad Religion és NOFXel kezdve Slipknoton és egyéb metál zenekarokon keresztül rengeteg pop zenészig. Dalszövegeit tekintve bármi inspiráció lehet számára, a hétköznapi élet eseményei, vagy akár elképzelt szituációk. Saját véleménye szerint csak gondolatokat próbál szavakba önteni attól függetlenül hogy egyértelműen dekódolható-e az üzenete vagy sem.

A következő Stefvn dal Kattog címen fog debütálni december 1-én az előadó YouTube csatornáján, de mi is be fogunk számolni róla.

Stefvn – Sokáig (Official Music Video)


Korábbi Stefvn hírek

2020.11. – Stefvn – Új dallal debütál Kattog címen

StefvnStefvn, Kattog címen megjelenő vadonatúj dala mostantól elérhető minden platformon, a dalhoz készített videó holnap 16:00-kor fog landolni Stefvn YouTube csatornáján.

A Kattog egy egészen egyszerű, de annál nagyszerűbb hangulatos dal lett, ami egy egyszerű Stefvn által írt gitár loopra épül, amely kicsit talán sötétebb, de annál érdekesebb hangulatot kölcsönöz a szerzeménynek.
Témavilágát tekintve a dal főbb gondolata és mondanivalója, hogy amikor valaki úgy érzi az őt körülvevő dolgokkal vagy problémákkal kapcsolatban hogy “Nem lett jobb csak más.”
A dal abból a szemszögből íródott, hogy amikor valaki kezd ráébredni arra hogy az emberi kapcsolatok egyre felszínesebbekké válnak, nagyon kevesen vannak az életében akik valóban kíváncsiak a döntések mögött álló érzésekre és gondolatokra, az illető problémáira és véleményére.

A dal egy egyszerű képi világot kapott, amely Stefvn saját munkája. A videóklip itt található.

Legyetek rajta és dobjatok alá egy kommentet!

Magát a dalt itt tudod elérni.

Stefvn – Kattog (Official Visualizer)