Stefvn a házban! Skatepunktól a Trap műfajig

Stefvn

Stefvn vagyis Stefán Tamás, 14 évesen kezdett el zenével foglalkozni, amikor az első gitárját megkapta, ami a családja számára egy elég furcsa fordulat volt, ugyanis körülötte senki nem zenélt korábban, ezért azzal a mondattal vásárolták meg a kis Tamásnak az első hangszerét; hogy „Vigyázz rá, ne karcold össze mert ha meguntad még el tudjuk majd adni.”persze sosem unta meg, már 12 éve csinálja és nem is tervez mással foglalkozni. A középiskolás éveiben autodidakta módon folyamatosan saját magát tanította gitározni, ekkor még leginkább skatepunk, pop-punk és melodic-hardcore zenekarok dalaival. Eleinte nem gondolkodott éneklésen, abba akkor fogott bele amikor első zenekarai voltak alakulóban, autodidakta módon próbálta képzeni az énektudását is.

Stefvn 2014-ben csatlakozott a Faminehill nevű metalcore zenekarhoz, mint énekes-gitáros, valamint dalszerző. A zenekarral Tamás 2014 és 2019 között volt igazán aktív, működésük alatt kiadtak egy kislemezt és egy nagylemezt is, turnéztak Magyarországon kívül is és visszatérő vendégei voltak a nagyobb budapesti klubokban olyanokban mint pl. az A38, Barba Negra, valamint a Dürer Kert.

Elég korán nyilvánvalóvá vált számára az, hogy zenei közegben képzeli el az életét, így középiskola után elkezdett egy Hangtechnikus OKJ képzést, ami okán nyári gyakorlaton a miskolci HangART stúdióban sok rádióban is játszott dalokon volt szerencséje dolgozni. Ekkor kezdte el a zenekarának is egyedül intézni a stúdió felvételeket, és kezdett jobban belemerülni a zene technikai részébe.

Stefvn

Stefvn már a zenekar mellett is sokkal régebbre visszamenőleg írt sok olyan dalt, amivel nem volt különösebb célja, de valószínűnek tartotta hogy egyszer valamikor eljő az idő, hogy egy szólóprojektbe is belefog, amit 2019 elején kezdett el egyre komolyabban gondolni, két fő céllal:

Az egyik hogy a dalok amiket szórakozásképpen ír ne a polcon porosodjanak mint eddig is, és hogy később mint producer jó referenciának szolgálhassanak a dalok hogy más előadókkal is dolgozhasson. Jelenleg már több albumra elegendő félkész Stefvn dal vár befejezésre, amik remélhetőleg folyamatosan meg-meg jelennek majd a zenei platformokon és az oldalon. Az első dal Sokáig címen jött ki még szeptemberben, egy egyszerű dallamos akár emo Trap szerűségnek is nevezhető szerzemény.

Stefvn - Stefán Tamás

Stílusát tekintve nem könnyű behatárolni és ő nem is szeretné, hiszen élete során rengeteg zenekar és zenész volt rá hatással, olyanok mint például Bad Religion és NOFXel kezdve Slipknoton és egyéb metál zenekarokon keresztül rengeteg pop zenészig. Dalszövegeit tekintve bármi inspiráció lehet számára, a hétköznapi élet eseményei, vagy akár elképzelt szituációk. Saját véleménye szerint csak gondolatokat próbál szavakba önteni attól függetlenül hogy egyértelműen dekódolható-e az üzenete vagy sem.

A következő Stefvn dal Kattog címen fog debütálni december 1-én az előadó YouTube csatornáján, de mi is be fogunk számolni róla.

Stefvn – Sokáig (Official Music Video)