Outline – Mire Gondolt a költő? – klippremier az oldalon

Outline

Az Outline csapatának gondolata 2003-ban született meg, akkor még középiskolás fiatal elképzelései alapján. Mindkét fiú graffitizett így született meg a csapat neve, és a mai napig megtalálható a graffiti vonal az arculatukban. Akkoriban egy harmadik MC, DWS is a csapat tagja volt és Hugee polgári nevén Mavrák Katalin is csatlakozott hozzájuk énekesként. A kétezres években még gyakoriak voltak országszerte az igazi underground bulik, amiből nekik is kijutott. Így megannyi fellépés és a 2004-ben a német-magyar ChilZim Entertainment gondozásában megjelent kislemezük után a két fiatal zenei útjai elváltak. Qwas a horrorcore irányába indult majd később kipróbálta az élőzenés Hiphopot Just a Little Beat néven működött, míg Sitgan egy teljesen más irányba a reggae zene felé indult el Pozitív csapatnévvel de rock-rap (Frank0 Zer0) is volt az életében. Jelenleg pedig leginkább a pankráció rajongóknak lehet ismerős (HCW).

Az irány más volt, de a barátság megmaradt, és 2005-os feloszlásunk után először 2018 végén bújt elő az Outline újraalapításának gondolata, amikor felvették az “Elveszett ütemek” című dalt, amihez csináltak egy nosztalgikus jó hangulatú videóklipet is. A Covid általi világhelyzet pedig kellő mennyiségű alkotói energiát szabadított fel bennük, mikor 2020 közepén úgy döntöttek, hogy készítenek egy nagylemezt.

Így idén Április 25-i megjelenéssel, a feloszlásuk után több, mint 15 évvel hallható a Perspektíva című nagylemezük, amely 58 perc játékidővel és 17 Track-kel született.

Outline - Perspektíva
Az anyag egyértelműen nem akar megfelelni a mai kor elvárásainak, hallható a szövegekből, hogy nem autotune-os trendi zenét akartak készíteni, hanem egy olyan albumot, ami különböző komolyabb témákat feszeget.Szó esik szeretetről, emberi kapcsolatokról, hallható bőségesen társadalomkritika, egy csipetnyi politika és közélet, magyar hiphop történelem, elmélkedések, csipkelődés. Meglehetősen színes album lett.

A lemez előfutáraként megjelentet a Mire gondolt a költő? című számhoz készült videóklip, amiben pont annyi önirónia van, amennyi ezektől a srácoktól elvárható.
A lemezen gondolkodni kell kicsit, erre próbál rávezetni a videóklipes dal is. Igazából a rapnek pont ez volna a lényege, hogy társadalmi problémákra hívja fel a figyelmet és a hallgatót gondolkodásra ösztönözze.
Ha valami, akkor ez sikerült az Outline csapatának, még akkor is, ha egy szűkebb réteghez szólnak.
Több generáció számára érdekes lehet az anyag, és öröm lenne, ha több ehhez hasonló színes anyag jelenne meg a hazai rap palettán.

A lemez az összes zenei platformon vasárnap jelenik meg. Itt találhatók meg a legfontosabb linkek. Mindenképpen érdemes követni őket és meghallgatni a motyókat.

Outline – Mire Gondolt a költő? (Videoklip 2021)