Maki – A szerelem dala

Maki - Makovics András

Maki, “A szerelem dala”  című alkotását, 2019. július 30-án jelentette meg a közönségnek.
András úgy gondolta, itt az ideje dalt írnia arról, hogy milyen erős érzés a szerelem, mennyire erős érzés tud maradni a sok nehézség és fájdalom ellenére is.

Az előadó a szerelem dalát, jelenlegi élettársának és közös gyermekük édesanyjának, Évának készítette.
Maki ezzel a dallal szeretné kifejezni párja iránti szeretetét és szeretné neki megköszönni azt, hogy a legnagyobb bajban is mellette állt a nehéz napokon és szeretné megköszönni neki a rengeteg türelmet amit kapott tőle és nem utolsó sorban ezzel a dallal szeretne bocsánatot kérni minden tettéért amivel Éva szemébe könnycseppet csalt.
Maki köszöni a Istennek azt, hogy ő és Éva a bhg házikóban egymásra találtak.

MAKI-A szerelem Dala


2020.11. – Maki – Megromlott a világ – dal az előítéletek ellen

Maki - Makovics AndrásMaki életében 2019. november 2-a volt az a nap, amikor a Megromlott a világ című dala nyilvánosságra került.
Maki ahogy eddig is, minden egyes eddig megjelent dalánál, a megtörtént és valós, személyesen átélt tapasztalatokról írja, aztán egy nap gondolt egyet hogy készít egy dalt arról hogy mi is zajlik kint a nagy világban.

A világban Maki véleménye szerint nagyon elterjedt a faji megkülönböztetés, valamint a bőrszín alapján való ítélkezés és az emberekből áradó gyűlölet.

Maki tudott miből ihletet meríteni, hiszen személyesen őt is sok atrocitás érte kinézetéből fakadóan, éppen
ezért úgy gondolja egy embert nem a kinézete, hanem a viselkedése határozza meg.

Minden emberben van értéke, csak meg kell bennük találni, vagyis ilyen inspirációból fakadóan készült el a Megromlott a világ című dala.
Az előadó célja az hogy minél több emberhez eljusson ez a dal és abban bízik hogy egyszer talán minden megváltozik és az emberek megtanulnak egymást pozitívan jóhiszeműen elfogadva élni ebben a világban.

Maki – megromlott a világ


2020.11. – Maki bemutatkozó

Maki - Makovics AndrásMaki aka Makovics András 25 éves, 3 éve kezdett rap zenével foglalkozni. A rap zene utáni érdeklődése körülbelül 15-16 éves korában kezdődött el.
Sajnos nehéz gyerekkora volt és ahogy idősödött nem lett vége a rossz és nehéz időknek az életében.
Gyermekkora szinte abból állt ahogy végignézi szülei mindennapos veszekedéseit, vitáit, sajnos András édesapja alkohol problémákkal küszködött, nem élt becsületes életet, nagyon sok időt töltött börtönben.
Az alkoholproblémák miatt folyamatos viták voltak a szülei között.

András életében aztán történt egy tragédia, édesapja 47 éves korában infarktusban elhunyt.
András ekkor 13 éves volt és bár édesapja nem törődött vele túl sokat, András nagyon szerette és nem tudta feldolgozni édesapja halálát, így fiatalon elkezdett rossz útra térni, cigizni, nyugtató hatású gyógyszereket szedni és pár év múlva már kábítószerhez is nyúlt , édesanyja sajnos nem tudott rá hatni, így mindenki el volt keseredve.

Ahogy telt-múlt az idő, Maki egyre rosszabb körökbe keveredett, gyakran nem járt haza, nem járt be az iskolába sem, az utcán töltötte a mindennapokat.
Ahogy teltek az évek sok mindent történt Maki életében, szerelmi csalódás, voltak jó és rossz pillanatok, elvesztette unokabátyját, nagypapáit, sok haláleset kísérte eddigi életét.
Volt egy rövidebb időszak, amikor letette a kábítószert egy időre, meg akart változni, aztán jött még egy tragédia az életében, amikor a legjobb barátja halt meg kábítószer túladagolásban.
Ekkor Maki újra kábítószerekhez nyúlt, teljesen kilátástalannak érezte az életét, balhékból-balhékba , kórházból-kórházba járt, aztán 16 évesen börtönbe került, a fiatalkorúak börtönébe ahol két évet ült.


Ezalatt az idő alatt, amíg börtönbüntetését töltötte, nagyon sokat gondolkodott az életéről hogy meg kell változnia, így szabadulását követően dolgozni kezdett egy gyárban, munka közben egy alap zenét hallgatott és előjöttek benne az emlékek, érzelmek, melynek következtében papírt és tollat ragadott majd elkezdett szövegeket írni. Makinak a zene lett a segítsége, a rap zene, melyben ki tud adni magából minden fájdalmat.

Elkezdett dalokat írni, első dala édesapja emlékére készült. Maki imádkozni kezdett, elkezdett hinni a jó Istenben, a zene és az Isten volt mellette mindig ha bajban volt.
András a munkahelyén megismert egy hölgyet, akivel járni kezdtek, telt-múlt az idő, összeköltöztek az Isten  megajándékozta Andrást egy gyermekkel, nemrég született meg kisfia.

Kisfia születése teljesen megváltoztatta az életét, próbál minél jobb ember lenni, a jó úton járni, megadni mindent kisfiának amit ő nem kaphatott meg és azt az állapotot is, hogy apa mellett nőhessen fel a kicsi.
Így élnek négyen együtt: András és felesége a kisfia és a nevelt lánya. Röviden ennyi az ő története.

MAKI-Drága kicsi Fiam