Gabe – Fűszag videóklip

Gabe - SzkiTon

Gabe, Dawgobert EP koncepciója visszanyúlik Gabi gyermekkorára, mert az általa szeretett régi mesék, filmek karakterei feltűnnek klipjeiben és kedvenc zenéiből emel át motívumokat dalaiban. A Tini Ninja koncepció is innen ered, ugyanis az egyik nagy kedvence volt. Az albumon soron következő klipek is tele lesznek pop kulturális utalásokkal.

Nehéz volt megtalálni a megfelelő helyszínt a Fűszag kliphez, de végül a Bókay-kertben találták meg a csatornára legjobban hajazó pincerendszert. Kicsit groteszk módon tükrözi a retro set design
Gabe gyerekszobáját. Szecska mestert a SzkiTon-ból jól ismert Olcsi alakítja, mondhatni neki találták ki ezt a szerepet.  A beatet a Monkey Town zenei producere Balogh Anakin készítette el.

Gabe – FŰSZAG (Official Music Video) (2023)


Minden tudnivaló Gabe-ről


Korábbi Gabe hírek

2013.12. – Hamarosan

Folyamatosan bővül


Gabe élete és karrierje

Gabe - SzkiTon

1986 Május 6-án született Budapesten. Szegényes körülmények között, de annál nagyobb szeretetben
nevelkedett szüleivel és két öccsével. A lakótelepi életmód nagy hatással volt rá, meghatározó élményeket adott neki, és itt kezdett el dalszövegeket írni barátaival, majd megalapította első rap együttesét 1998-ban Strictly Rap néven. 2005-ben a Cool Garden nevű formáció énekese és szövegírója lett több videóklipet is forgattak. Gabe életében rap mellett az éneklés egyre nagyobb teret kapott, később felkérték, hogy legyen társ szövegírója rapszínház musicalnek.

Nagyon sok tehetséges embert ismert meg itt köztük Vastag Csabit, akivel közben elkezdték járni az országot valamint Virsinszki Zotya is itt csatlakozott a társulathoz a következő nagyobb fordulópont 2009-ben történt, amikor felkérték hogy legyen frontembere egy vadonatúj, fiatalos, trendi együttesnek Stereo2.0-nak. Már az első videóklippel berobbantak a Magyar pop iparba és nagy sikereket elismeréseket értek el. Viva Comet jelölések és Bravo Otto jelölések, fellépések, majd országos turné, vidéki haknik, és  számos videóklip, rengeteg televíziós szereplés és megannyi tapasztalatszerzés jellemezte ezen időszakot.

Gabe - Dawgobert EP

Ekkor eljött az idő, hogy jó barátaival valami újat, valami maradandót alkossanak és ekkor született meg a SzkiTon Productions. Gabe a SzkiTon mellett folyamatosan csiszolgatta saját zenei stílusát dalokat, dalszövegeket írt, különböző zenei produkciókban közreműködött, például, olyanokban is mini a Follow The Flow-ból Fura Csé – Nem létező lány, vagy DSP – Minden Van című dal és videóklipje, de nem titkolt vágya mindig is egy saját szólókarrier volt.

2020-ban döntött úgy, hogy belevág

Az elmúlt években, a SzkiTon videók gyártása mellett, elmaradhatatlan volt számára a zene csiszolgatta rap tudását és ihletet merített szinte mindenből. Zenésztársával Balogh Ádammal aka Carlos, elkészítettek pár demót és ekkor mar nem volt kétséges hogy Gabe megtalálta a zenei irányzatát.

GABE - Dawgobert

A Dawgobert EP, 2023 Májusában droppol, ami egy hatalmas mérföldkő lesz Gabe életében, mert úgy érzi ezekkel a dalokkal, majd elmeséli a telepi sztorikat, amiket megélt. Bólogatós, vagy kissé melankolikus hangulatú zenei alapokra. Szigorúan a 90-es évek hip-hop, rap, rnb, hangulatát tükrözi majd, mind zeneileg, mind képi világban. Az első dal klippel elérhető a YouTube-on, ahol Dawgobert bácsi bőrébe bújva üzen mindenkinek egyenesen a Havanna lakótelepről. A Dawgobert EP-ről most debütált FŰSZAG című második dal elkalauzol minket a föld alatti csatornákba, ahol Szecska mester edzi tanítványait, hogy készen álljanak a mocskos világ hibáit kijavítani.


Gabe interjú

Jelenleg még nincs felvett aktuális Gabe interjúnk.


Gabe videók és klippek

Gabe – FŰSZAG (Official Music Video) (2023)

DAWGOBERT – Gabe Marton (Official Music Video) (2022)

DSP – Minden van (közr. Gabe) (2015)

Fura Csé feat Gabe – Nem létező lány [OFFICIAL MUSIC VIDEO] (2015)

C I R U x Gabe Marton – Boldogok a Tudatlanok /OFFICIAL MUSIC VIDEO/ (2020)


Gabe diszkográfia

  • 2023: GabeDawgobert EP
  • 2015: GabeHalvány vagy
  • 2015: SzkiTonSzkiton
  • 2009: GabeStereo 2.0
  • 2006: GabeRapszínház
  • 2004: GabeRapszínház
  • 1998: Gabe Strictly Rap