FERR – hamarosan érkezik az „Aranynyelv”

Ferr Thumb

Aranynyelv címen fog megjelenni 2024 elsőfelében egy nagy album, 16 számmal, amin már 3 éve javában dolgozik. Egy zene kivételével VOID produceri munkája az egész, az a kivétel pedig egy AZA beat lesz.

Ezen kívül tervben van még 2 EP, és még egy LP az évre, remélhetőleg lesz is idő mindet publikálni, a lényeg, hogy FERR tele van tervekkel, és egyre komolyabban szeretne ezzel foglalkozni.

Közreműködésekből sem lesz hiány, de ezek legyenek meglepetések.


Minden tudnivaló Ferr-ről


Ferr élete és karrierje

FERR, aka FERRy Krüeger, alias Ferrgeteges Ember Rengeteg Rímmel. Hol is kezdhetném.. Serdülő korom óta kifejezetten csak a rap érdekel, pedig javában fogyasztottam életem során minden zenei stílusból. Már kis pöcsösként, amikor ment az MTV vagy Viva, leginkább a hiphop vonal fogott meg. Xzibit volt az első, akire komolyabban felfigyeltem 2006 környékén, onnantól pedig nem volt megállás. A Pimp My Ride volt leginkább, ami által tudtam, hogy ez az én világom, folyton a TV előtt ültem és néztem, ha az ment. Épp Mezőtúron a deszkapályán voltunk az akkori társaságommal, amikor is egy nagyon jó barátom megszerezte az NKS-től az Oh La La c. számot, plusz az „MC Gőz – Érted”-et. Na, azok voltak első hallásra szerelem zenék. Az vezetett be a magyar hiphop világába. Bár már azelőtt megírtam az első szövegem, mikor még csak Xzibit-et hallgattam, emlékszek, nővéremnek megmutattam az első irományomat, hogy mi a véleménye róla, és meglepő módon, annak ellenére, hogy folyton szekáltuk és öltük egymást, azt mondta, hogy egész jó lett. Akkoriban még csak az volt bennem, hogy ez a vonal fixen életem végéig megmarad, mármint a szerelem a zene iránt, nem az, hogy én magam is rap-elni fogok. De a sors úgy intézte, hogy egy szép napon, 2012-ben, találkoztam VOID barátommal, akivel a mai napig is együtt dolgozunk, és nagy beszélgetések közepette mondta, hogy szokott zenéket csinálni, igaz elektronikus síkon muzsikált addig, de mivel látja rajtam, hogy ilyen hiphop-os megjelenésem van, tuti van valami szövegem, csinál nekem egy beat-et, én pedig mondjam fel rá. A sors fintora, hogy épp azelőtt nem sokkal írtam egy szöveget, egy akkori kedvenc zeném beatjére. Ő „megszerezte” az alapot, és így született meg az első zeném, Borkóstoló címen. Akkori viszonyokhoz képest rengeteg pozitív visszajelzést kaptam rá, mindenki imádta, így felbátorodtam, hogy ezt lehet folytatni kéne. Persze nagyon egyszerű és gagyi volt minden téren, de akkoriban ez nekünk jónak számított.

Ferr

Telt múlt az idő, jöttek ki a zenék sorban, mind egy-egy fokkal jobb volt, mint az előző, de sosem forrta ki magát igazán. Nagyon akartam, hogy sikeres legyek, ezért lényegében suli mellett csak ezzel foglalkoztam. Rengeteg szöveget írtam, megállás nélkül, ha volt időm daráltam őket, de a nézettséget, amit szerettem volna, nem nagyon sikerült összehozni. Kellett idő, amíg megértettem, hogy hogyan is működnek a dolgok a zeneiparban. Ezért hamar elengedtem, hogy küzdjek ilyen dolgokért, inkább elkezdtem méginkább szívből csinálni, főleg a magam szórakoztatására, de azért figyelemben tartva, hogy eladható is legyen. 2013-ban felfedeztem a KOTD-t, ami egy rendszeresen megrendezett beat nélküli rap acapella verseny, szintén egy meghatározó dolog volt az életemben. Ott jött be nálam az, hogy basszus, én szeretnék ilyeneket írni, amiben zúzhatok, gyilkolhatok, rombolhatok, és megmutathatom, hogy mire is vagyok képes. Tökéletes stresszlevezetés, miközben fejleszted magad rengeteg téren. Teljesen a szövegcentrikusság felé hajtottam, és hajtok a mai napig. És visszaigazolásilag, hogy jó úton járok, nemrég felkértek egy reklámfilmbe szerepelni, mint „csatarepper”, kedves Nortmann barátommal együtt, ahol egy adott témán belül kell megküzdenünk, valahol ez bizonyíték, hogyha tényleg élvezi az ember, amit csinál, annak előbb utóbb meg lesz a gyümölcse. Ezt jan. 5-től láthatja mindenki TV-ben, youtube reklámban, stb.

Akik követnek a kezdetek óta, tudhatják, hogy a legelső albumom Skizofrén címen jelent meg, 11 számmal, de annyira botrányos volt a stúdió munka az albumon, hogy 2 évvel később az egészet levettük, egy szám kivételével, ami még úgy ahogy elviselhető hangzásilag. Nem sokkal később jött volna egy másik LP-m is, Kontraszt címen, amiből végül EP lett, és csak youtube-on található meg, mert még ott sem értük el Void-dal azt a szintet, amit szerettünk volna. Sulis korom óta a létező összes mentális betegség bejött az életembe, pánikbetegségtől kezdve a hipochondria minden bugyrát megjártam, ami sajnos elég komolyan átment fizikális megnyilvánulásokba is, így mondhatni, az egész tinédzser koromat átküzdöttem. Ha nem lett volna a zene, valószínűleg már én sem lennék itt, bármennyire is közhely, nálam ez tényleg így van. Voltam olyan mélypontokon, amit leírni is képtelenség, a legrosszabb ellenségemnek sem kívánnám azokat (még szerencse, hogy már nincsennek ellenségeim -tudtommal-, lol). Ezeket mesélem el a zenéimben leginkább, de emellett rengeteg stílust boncolgatok hiphop-on belül, hogy ne válljak unalmassá. Nem fekszekenek a hétköznapi „tépjünk be és basszunk be, meg kurvázzunk” zenék, ettől fontosabb dolgok mozgatnak engem szerencsére.

Ferr 2024 Battle Rap.hu

Aranynyelv címen fog megjelenni 2024 elsőfelében egy nagy albumom, 16 számmal, amin már 3 éve javában dolgozunk. Egy zene kivételével VOID produceri munkája az egész, az a kivétel pedig egy AZA beat lesz. Ezen kívül tervben van még 2 EP, és még egy LP az évre, remélhetőleg lesz is idő mindet publikálni, a lényeg, hogy tele vagyok tervekkel, és egyre komolyabban szeretnék ezzel foglalkozni. Közreműködésekből sem lesz hiány, de ezek legyenek meglepetések.


Ferr interjú

Tervben van egy Ferr interjú


Ferr videók és klippek


Ferr diszkográfia

Ferr – Skizofrén
Ferr – Kontraszt
2024: Ferr – Aranynyelv LP


Korábbi Ferr hírek

2024.02. – Ferr

Folyamatosan frissül