Bemutatkozik a FELLA$! – $ENKIHÁZI

Fellas

A FELLA$ – vagyis a “tesók” – 2020-ban alakult meg Budapesten. Nevükhöz híven valóban két testvér alkotja a produkciót: a 16 éves Wenom beatz, – aki a zenéket írja – és a 32 éves vetőtomi, aki pedig a duó szövegíró-előadója.
Zeneiségükben igyekeznek a klasszikus golden age hiphop zenét ötvözni a modern hangzással. Nagy hangsúlyt fektetnek az átlagnál muzikálisabb megszólalásra és a rétegzett, mély szövegekre. A kilencvenes évek bólogatós amerikai hiphopjától kezdve, a legfrissebb német megjelenésekig, mindenben találnak inspirációt, ha érzik az adott dalban az energiát, lendületet és szenvedélyt.

Fellas - FELLA$

A teljesség igénye nélkül pár kedvencük: Ice Cube, 2Pac, Biggie, Das EFX, Onyx, Eminem, 50 Cent, vagy a német rapperek közül Bushido, Fler vagy az 187 Strassenbande.

Témáik szerteágazóak. Érdeklődésük a mélyebb filozófiai gondolatoktól kezdve, a személyes belső tartalmakon át, egészen a társadalom és hiphop nyers kritikájáig terjed.
Lépten-nyomon felbukkanó utalásaikkal, zene, film, illetőleg irodalom, rengeteg asszociációs lehetőséget adnak, bevonva a hallgatót az alkotói folyamatba.
Fontos inspirációnak tekintik még a hatvanas-hetvenes évek egyik legmeghatározóbb pszichedelikus rock együttesét a The Doorst.

Fellas

Jim Morrison, aki a The Doors frontembere volt, életútja és tanítása fontos szerepet játszik a fiúk, főleg Tomi művészetében. Sokszor személyes tartalmú dalaikkal a zenét terápia jelleggel használják a belső feltárására.
Céljuk egy alternatív hiphop irányzatot nyújtani azoknak, akik szívesen időznek egy-egy zene megértésével, mindezt egy laza, húzós köntösbe csomagolva.

Emellett folyamatosan dolgoznak a debütáló nagylemezükön.
Nemrég pedig a $ENKIHÁZI című dalhoz készítettek egy kínai negyedet megidéző videóklipet, melyet itt tudtok megnézni.

FELLA$ – $ENKIHÁZI

Januárban jelent meg az első 4 számos kislemezükMORRI$ON EP” címmel:

FELLA$ – MORRI$ON

A srácokkal korábban a Rap.hu is készített interjút, melyet az alább tudtok megnézni.

Csodabogár voltam, amiért német rappet hallgattam – Fellas interjú – Vető Tomi, Wenom Beatz, Krúbi