Bongor – Kenyér új videóklip

Bongor

Bongor új dallal jelentkezett. Kisült a színész-rapper kenyere! A péknek állt Bongor jól teljesít a YouTubeon, a kommentelők nem bírnak magukkal, ez a srác egy zseni! Aki nem hiszi, annak pedig kötelező megnézni.

Berta Csongor ropogós rímekkel, morzsányi beszólással, felfutó alappal, és több késhegynyi erotikával borzolja a kedélyeket, a „Kenyér” című számban pedig kilóra lehet mérni a humort is!

„A dal születésében több “összetevő” közrejátszott. Egyrészt a karantén helyzet, amiben egy új hobbim született: nagyon megszerettem kenyeret sütni. Majd egyszerűen nem tudtam szabadulni a gondolattól, hogy a kenyérsütés, mint olyan, hogyan működne egy rap szövegben”- mesélte Csongor.

Csekkolni ér!

bongor – Kenyér


Korábbi Bongor hírek

2020.03. – Bongor – Az én babám videó premier

Bongor„Az én babám hallod….” – kezd rá Bongor és kapja fel egyszerre mindenki a fejét – íme 2020 egyik legnagyobb durranása!

A Magneoton kiadó által szervezett rapID tehetségkutató Critics’ Choice kategóriájának győztese nem akármilyen dallal robban be a köztudatba. A pörgős, fülbemászó dallam és feel-good szöveg párosa egy igazán felejthetetlen trackben teljesedik ki.

A romantikus ihletésű, szókimondó szerzeményt egy vicces videóval tette tökéletessé Berta Csongor, azaz Bongor. A feltörekvő rapper mesélt is alkotásáról:

„Lehet, hogy elsőre furcsa, de ezt a dalt eredetileg a feleségemnek írtam. A rendező ötlete volt, hogy mi lenne ha „az én babám” egy próbababa lenne. Átpörgettem a szövegrészeket a fejemben és mindennek lett egyszerre egy duplafedelű jelentése, annak meg pláne megörültem, hogy ez színészileg is mennyire hálás feladat lesz, hiszen sok lehetőség van benne. Egymásra dobáltuk az ötleteket, de tudtam, hogy lesz még egy szűrője a szerelmem személyében. Persze nem az engedélyére volt szükség, csak nem akartam, hogy rosszul essen neki, vagy, hogy magával azonosítsa a babát.”

Szerencsére Bongor felesége nem csak, hogy engedélyezte, hanem egyszerűen rajongott az ötletért!

Az elkészült képi anyag magáért beszél. A kisfilm az ideálként felkínált tökéletesség kényszerét zseniálisan forgatja ki, miközben a szöveg arra reflektál, hogy nincs tökéletes szerelem, de nem is kell. „Ami tökéletes, az nem is emberi, hanem mű, sőt, bábuszerű” – fogalmazott Bongor.

A verseny parádés felhozatalból négy kategóriában választotta ki a szakmai zsűri a befutókat, akik profi klippel indíthatják be a karrierjüket. A kritikus díját nem akármilyen nevekből álló versenybizottság ítélte oda: Kiss Krisztina (BRAVO), Gerzsenyi Krisztián „Jolie” (ezRAP!), Árpi (Rap.hu), Nagy Zoltán (Music Channel – 1Like HipHop) és Sajó Dávid (index) döntött az elismerésről.

bongor – Az én babám (Official Music Video)