AW a.k.a AW UNIQUE bemutatkozó

AW

Minden tudnivaló AW életéről


Korábbi AW hírek

2024.01. – AW

Folyamatosan frissül


AW élete és karrierje

AW

AW a.k.a AW UNIQUE.

A hip-hop világával való kapcsolata a kétezres évek elején kezdődött, amikor is a bátyja haza állított egy VHS kazettával. A mai napig világosan emlékszik rá, az érzésre mikor megszólalt Afu-raDefeat című zenéje. Ott elkattant nála minden. Tetszett neki a stílus, a minta, maga a zene hangzása. Szinte fanatizmussá alakult a kíváncsiság, hogy kik lehetnek még, akik ugyanezt csinálják.
Így került a képbe, X-Zibit, Dr.Dre, Eminem, 50 Cent, Missy Eliott az akkori ERA sava-borsa, hogy még másik száz előadót ne is említsünk. Természetesen a Hip-Hop világa hozta magával a Graffitit, a Breaket és Hip-Hop táncot. Tudta, hogy egyszer ezzel akar foglalkozni. Az iskolai évek alatt születtek az első szövegek, az első fellépések, közép-iskolás korában jártam először stúdióban is. Akkor még aktívan beatboxolt a szövegírás és rappelés mellett.
A folyamat megközelítőleg 2017-ben lépett szintet, amikor elkezdett producerkedéssel is foglalkozni.
Egy kis panellakásban a 23. számú ajtó mögött, éveket töltött el tanulással. Megismerte a programot, éjjel-nappal csak beateket csinált, amikre szövegeket írt. Ekkor született meg a kiadójának neve is, Section23.
Az akkori felállás szerint, páran csatlakoztak hozzá, hogy mint egy rap „csapat” működhessenek, de sajnos rövid távon kiderült, hogy ez ilyen vagy olyan okból, de együtt nem működik a dolog. Ezek után, 2020-ban legjobb barátjával most már DJ-vel és társával JULES-val eldöntötték, hogy magasabb szinten akarják csinálni a zenét, tudták, hogy jó amit csinálnak. Itt jött meg a Freestyle Rap, mint technika, heti többször összeültek haverokkal azért, hogy leoltsák egymást mindenféle idiótábbnál idiótább rímekkel.
Számtalan Single követte ezeket, amik Youtube-ra és Soundcloud-ra kerültek feltöltésre
Ilyen tájt jelent meg első EP-je a KOSZMIXTAPE, ami a legelső próbálkozás volt, egy komolyabb irány felé. Egyre több fellépést vállaltak, a lehető legtöbbször akartak színpadon lenni, akár ingyen is elutaztak az ország másik felére, csak azért, hogy fél órát rappelni tudjanak. Ekkor hívták meg először külföldre, Szlovéniába a Sound Of Lendava fesztiválra, mint fellépőt.
2022-ben részt vett a Dialektus Freestyle eseményén Budapesten, ahol jó helyezéseket ért el, nyert is, és pozitív visszajelzéseket kapott. Volt lehetősége saját zenéket is előadni műsor időben, ami szintén hozzá tett az elkötelezettségéhez, ez évben MC Gőz segítségével felléphetett a Bloose Stock fesztiválon is.
22’ végén kihirdetésre került egy országos online Hip-Hop verseny, az MP3P Szerz amin bezsákolta az első helyet. Úgy érezte van rajta egy kis figyelem.

AW
Majd, az első nagyobb áttörés, 2023-ban a HEMPTON HALLE című zenéjével kezdődött. Az emberek elkezdtek érdeklődni, országszerte kapott meghívásokat, közreműködésekre és élő performance-okra egyaránt. Ezután érkezett a PROTEKT YA CSEKK, ami egy erősen Wu-Tang Clan inspirálta zene, ami szerencsére szintén pozitív fogadtatásban részesült. Ezekkel a dalokkal kezdődött a komoly munka, a tudatos alkotás folyamata.
Ugyanebben az évben ismerte meg az esztergomi kapcsolatot DRYED-et, akivel azóta is rendszeresen dolgozik együtt, jó kapcsolatot ápolnak. Az ő produceri munkája által lett jóban Victor Corsoval, akivel azóta egy közös zenét is kidobtak, valamint SHOW STOP nevű Single-e is Dryed keze nyoma által születhetett meg.

AW
A jelenlegi célja, hogy új színt hozzon a magyar hip-hop közegbe, nem szeretne a már megszokott keretek között mozogni. Más oldalról akarja megközelíteni a dolgokat, olyan zenét szeretne, ami több annál, mint amit ma a hazai hip-hop zenéről gondolnak. Mivel főleg külföldi hip-hop zenével inspirálódott, ezért óriási a szórás, rengeteg stílus irányzatból, és kifejezésmódból tud ihletet meríteni. A Sneakerness és a Rap.hu által szervezett Élő Rap.hu Battle Aréna kereti közzött fellépett és sikeresen szerepelt. A jövőbeni tervei között szerepel, hogy kiad egy albumot, ha minden jól megy erre az idei évben sor is kerül. Minél több tehetséges előadóval szeretne együtt dolgozni, megismerni az ő hozzá állásukat a zenéhez, hogy ezek által még jobb lehessen. Ahogy fogalmaz: „Meglepetést akarok okozni.”


AW interjú

Tervben van egy AW interjú


AW videók és klippek

AW – BUSHIDO BROWN (Official Music Video)

AW – SSJ2 (Official Music Video)

AW – PROTECT YA CSEKK (Official Music Video)


AW diszkográfia

2024: AWAW EP