eSGé interjú a Makaronin csapatból

Makaronin

Ebben az interjúban egy igen érdekes emberrel készítettem el egy kisebb riportot eSGével. Aki kicsit is benne van a régebbi magyar Trapben, azon belül is inkább az underground részében annak ismerősen csenghet a Makaronin név. A Budapesten alakult duó annak idején igen komolyan letette a védjegyét a hiphop műfajban, gyakran készültek közös dalok a Jereván Zooval, és a Garage több tagjával is. S bár mostanság csend van körülöttük, elképzelhető az is, hogy nem szabad még elfelejteni őket, mert ki tudja mit hoz a jövő.

A mai interjúban eSGé-vel beszélgettünk.

Mikor, hol és hogyan alakultatok?

2010-ben Budapesten a 14. kerületből átgurulva a 15. bemutatott egy magyar rap zenét a Dzsoni (talán Stevet de nem tudom már biztosan) és mondtam, hogy ilyet én is tudok, aztán szereztünk egy programot meg egy szintit és elkezdtünk hülyéskedni.

Miért pont trap?

Az elején Boombapet nyomtunk mi is, de elég hamar unalmas lett nekünk. Van nagyjából 100 db kiadatlan rap zenénk 2011-2012-ből. Mindig próbáltunk olyanokat hallgatni, akik már valami újabb hangzást próbáltak adni, aztán 2012 telén egy külföldön élő barátom küldött egy Chicagói Drill zenét és boom, ezt kerestük, ezek vagyunk, Fényt kaptunk!

Kik voltak nagy hatással rád?

100-an köbö és a fele hulla sajnos, Nem tudnám felsorolni. Azt mondanám, hogy Chicago, Atlanta és a francia rap volt a legnagyobb hatással ránk zeneileg.

Honnan jött a Makaronin név?

Egyszerű szójáték, a makaróni és a Ronin szavakból. A makaróni utalás az olasz temperamentumra és életstílusra, a ronin pedig gazdátlan szamurájt jelent, összeraktuk, minden benne van.

eSGé - Makaronin

Honnan jöttek az előadói nevek?

Dzsoninak onnan jött, hogy van egy ilyen nevű ital és akkoriban gyakran ivott olyat. így ezt választotta. Teljesen poénnak indult az elején, aztán rajta maradt. Nekem pedig onnan, hogy gyerekkorom óta szamuráj rajongó vagyok. SG a.k.a. eSGé=Sógun.
A Sógun Japánban minden felett állt régen, még a császár felett is. Megtetszett!

Megjelent korongok

Eddig 4 db mixtapet csináltunk, ami ki is került. Az „A Postás Mindig 2X BangBang!” 2014-ben, az „Év Újonca” 2015-ben a „Trapschool” és az „eSGéWorld” 2016-ban. Azt mondanám, hogy 2016 év végéig elég aktívak voltunk!

Mostani tervek, lesz-e még Makaronin?

Hát Makaronin mindig volt van lesz, csak, hogy lesz-e még kiadott zene abban a felállásban az a kérdés. Szerintem még lesz. Nekem még rengeteg projektem van folyamatban több emberrel és szólóban, és hamarosan kidobok jó párat.

Makaronin - SG

Mit szólsz a mai magyar Trap előadókhoz?

Többel nagyon jóban vagyok. Van, akiket kifejezetten kedvelek van, akivel már dolgoztam is együtt. Ami nem tetszik, hogy még több Trash koszolja a műfajt mint 8-10 éve, de hát ilyen ez. A mai srácok 10-12 éves koruk óta a gép előtt élnek és előbb tudnak zenét feltölteni meg reklámozni, mint rappelni. Teljesen más az egész. Én alapjában véve örülök, hogy már ennyien nyomják, csak azért ne az autotune legyen az egyetlen fegyvere és mondom ezt úgy, hogy én is használom és imádom!

Én azt mondom legyen mindenki naprakész zeneileg és írjon olyan szöveget, amit nem tud megírni bárki az utcán! Adjon valamit, mondjon valamit, mozgasson a flow-ja és ha ezt valaki bele csomagolja egy olyan plusz hangzásba mintha az űrben lennénk, én imádom! De nyilván nagyon szar a nagy része. De ez, mint tudjuk nem kizáró ok a magyar zeneiparban sem.

Szerző: Franyó „TheFranyo” Tamás