SzeNt C.S.C. – Bemutatkozik a Gödöllői UG csapat

A SzeNt C.S.C. egy 2017-ben alakult UG duó, akik stílusukat tekintve szívesen mozognak a Hardcore és a klasszikus Boom Bap stílusuk határain. A duó két tagja eeNté és Cé Matykos még középiskolás korukban találkoztak Gödöllőn és azon felbuzdulva, hogy mennyi kezdő rapper volt akkoriban a városban, 2017-ben egy görbe estén elhangzott a következő ominózus mondat, miszerint: „Hallod nem reppelünk mi is?”.

A srácok szerették, imádták már akkor is a hiphop zene széles spektrumát, de mivel nem rendelkeztek semmiféle hiphop gyökérzettel, így érzékelhetően még időre volt szükségük egy-egy komolyabb produktumhoz. Rengeteg gyakorlás, helykeresés és Matykos fél éves távolléte után, végül 2019 nyarán elkezdődtek az első munkálatok – szigorúan – egy low budget albumon, amely Az Ige nevet viseli. Az albumon lévő dalok közül kettő már meg is jelent rep illetve Kérdőív, de hamarosan érkezni fog majd a többi szám is.

Az album témái sokszor nyúlnak a tivornyák szép és egyben negatív oldalaihoz, valamint ezek különböző élethelyzetekkel alkotott kapcsolatához, de hasonló hangsúlyt kapnak társadalommal, emberiséggel és az emberi értékek romlásáról, transzformációjáról szóló, személyes hangvételű témák is.

SzeNt C.S.C. - eeNté Cé Matykos

A szövegvilág tartalmait tekintve olykor egyszerűek, olykor meglehetősen absztraháltak, úgy ahogy az alapok és a klipek is, amelyek egytől egyig a srácok és az ő közeli barátaik munkái. A címmel és a névválasztással ellentétben a koncepciómentes minden vallási nézettől, ezeknek sokkal inkább szimbolikus jelentése van ami zenék hangulatára és a srácok öniróniájára, kezdetleges imageére reflektál. Fogyasszátok őket egészséggel!

A srácok egyik új klipjét a Kérdőívet itt tudjátok megtekinteni.

SzeNt C.S.C. – Kérdőív