MCC Feszt Esztergom – A legmenőbb fellépőkkel – Ingyenes!

Ismét MCC Feszt Esztergomban – „Hangot adunk a tehetségnek!”

Július 28-án, Esztergomban ismét elstartolt az egyedülálló MCC Feszt, amelyen az érdeklődők a szórakozási lehetőségek mellett a Mathias Corvinus Collegium (MCC) teljes képzési palettájával és neves hazai, valamint nemzetközi közéleti személyiségekkel is megismerkedhetnek. A fesztiválnak köszönhetően a történelmi Esztergom 3 napra valódi kulturális kavalkáddá változik: 10 helyszín és 6 színpad ad helyet a szakmai beszélgetéseknek és a zenei koncerteknek. Az eseményen találkozhatnak David
Coulthard korábbi Formula 1-es versenyzővel és élőben jelentkezik be Klaus von Dohnanyi német politikus.

Helyszín: Esztergom belvárosa, Mol Nagyszínpad, 2500 Esztergom, Széchenyi tér 1.

Időpont: 2022. július 29. péntek, 14:45

A fesztivál résztvevői a szórakozás mellett neves külföldi és magyar szakemberekkel is találkozhatnak, valamint híres közéleti személyiségek karrierútjába is bepillantást nyerhetnek. Az MCC Feszt egyik sztárfellépője a „száguldó cirkusz” egykori kiemelkedő versenyzője, a skót David Coulthard, aki 1994 és 2008 között 247 Formula 1-es versenyen indult, így a magyar futamon is többször megfordult. Tizennégy éves pályafutása alatt összesen 13 Nagydíj-győzelmet ért el, a dobogón mindösszesen 62 alkalommal állt, jelenleg tanácsadóként és kommentátorként dolgozik. Emellett mesél sikereiről például Rob Long amerikai író és tv-producer, Jonathan Leaf New York-i dráma- és forgatókönyvíró, Ed West brit író, William Dalrymple nemesi származású skót történész és művészettörténész, valamint Richard Florida kutató is, aki több bestsellert tud már a háta mögött és valódi világsztárnak számít a tudósok között.

Az MCC Feszt programjába élőben jelentkezik be a világháló segítségével Klaus von Dohnanyi, egykori vezető szociáldemokrata politikus és közéleti szereplő, aki Hamburg polgármestereként (1981-1988) testközelből követhette végig előbb Németország újraegyesítését, majd a magát újra definiáló és a szabad Európa vezető államává váló Németország átalakulását, Nemzeti érdekek – Útmutatás a német és az európai politika számára a globális átalakulások korában című nagysikerű kötetéről beszélget online az MCC Feszten, a MOL Nagyszínpadon. Az MCC Feszten a hazai közélet meghatározó képviselői is részt vesznek majd, így például az érdeklődők Csák János kultúráért és innovációért felelős miniszterrel és Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszterrel is találkozhatnak, de jelen lesz Hernádi Zsolt, a MOL elnök-vezérigazgatója, Csányi Sándor, az OTP elnök-vezérigazgatója és Orbán Gábor, a Richter Gedeon vezérigazgatója is.

Az MCC Feszt teret ad a vélemények ütköztetésének, a közéleti vitáknak is, ezek közül is kiemelkedhet Patrick Deneen amerikai konzervatív politikai filozófus és Radek Sikorski, az EU-USA európai parlamenti delegációja elnökének eszmecseréje, de érdekesnek ígérkezik Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter és Balázs Péter volt külügyminiszter vitája is. A hazai újságírás állapotáról a szakmai jeles képviselői cserélnek véleményt. Az MCC Feszt zenei programjának fellépői között szerepel a többi között a Punnany Massif, a Margaret Island, az Irie Maffia, a Follow the Flow, a Balkan Fanatik vagy a Beatrice. Emellett a fiatalok körében különösen népszerű előadók és zenekarok is képviseltetik magukat az eseményen, így találkozhatnak az érdeklődők T. Danny-vel, Dzsudló-val, a Blahalouisiana-val, a Brains-el vagy a New Level Empire zenekarral. A Kis Duna melletti Edu Sétányon pedig ezúttal is bemutatkozik az MCC teljes képzési palettája, de vendégül látjuk partnerszervezeteinket is.

A tavalyihoz képest nemcsak a fellépő zenekarok és szakmai előadók nyújtotta repertoár bővül, hanem új szolgáltatásokkal is várják a szervezők az érdeklődőket. Az MCC Feszt ingyenes programjainak és koncertjeinek ezúttal is Esztergom történelmi belvárosa, a Széchenyi tér, valamint a Kis Duna sétány ad helyet, és idei újításként egy „MCC-szigetre” is invitáljuk az érdeklődőket. A Prímás-szigetre megálmodott, több mint tízezer négyzetméteres területen lesz zenei színpad, ahol napjaink legfelkapottabb hazai bandái zenélnek esténként, a Zöld színpadon a legfontosabb klímapolitikai témákkal találkozhatnak az érdeklődők, a Party Arénában pedig hajnalig tartanak majd a fergeteges bulik. A július 28-30. között tartandó MCC Feszt alapvetően ingyenes, mindenki számára látogatható rendezvény. A háromnapos fesztiválról bővebben itt tudtok olvasni.

Mathias Corvinus Collegium

A Mathias Corvinus Collegium (MCC) tehetséggondozó intézmény, amely Kárpát-medence-
szerte nyújt a hagyományos iskolarendszeren túlmutató, ingyenes, társadalmilag hasznos, közösségi célokat szolgáló képzéseket az általános és középiskolás korú fiataloktól kezdve egészen a felsőoktatásban tanuló vagy már diplomás korosztályig. Az MCC tudásközpont, amely a képzések mellett rendezvényeivel, konferenciáival, könyveivel, nyilvános közléseivel részt kíván venni az összmagyarság felemelkedését szolgáló közéleti párbeszéd és kultúra fejlesztésében.
Bővebb info