LeslieTheJudge – feltörekvő Trapper Hódmezővásárhelyről

Leslie The Judge

Bíró László aka LeslieTheJudge egy ifjú feltörekvő hódmezővásárhelyi Rapper. Kedvenc műfajok, amiben alkotni szeret: Rap, HipHop, Trap. Ha be kéne kategorizálnia magát akkor inkább Trappernek tartja magát a stílusa alapján. Megjelenő zenéi elsődlegesen angol nyelven készülnek, céljai közé tartozik az is, hogy nem csak a hazai közönséggel ismertesse meg magát, hanem nemzetközi porondon is egyre nagyobb ismertségre tegyen szert.

A szövegeit saját maga írja, valamint emellett az alapokat is ő készíti saját magának, így egy komplett zenei produkcióról beszélünk. Már egészen fiatalon kapcsolatba került a zenéléssel, hiszen mindösszesen 7 évesen már elkezdett dobolni és ezt egészen 13 éves koráig tette. Nemcsak dobolni tud, hanem marimbán is megtanult játszani, ezáltal kiváló ritmusérzékre tett szert.

A családjában nagyon sokan foglalkoztak zenéléssel a legkülönfélébb hangszereken, ki rövidebb, ki hosszabb ideig, vagyis áttételesen valamennyire olyan családba született bele, ahol a zene nem volt idegen senki számára sem. Azt követően, hogy 13 évesen különböző jellegű megfontolásból abbahagyta a dobolást, akkor határozta el azt, hogy otthon gyakorolt tovább, majd később elkezdett zeneszövegeket is írni, mindezt már angol nyelven. A nagypapája volt rá a legnagyobb hatással a zenei téren, így részben miatta jött az ihlet és a szenvedély a muzsikához, így miatta sem szeretné a zenélést azóta sem elengedni az életéből.

Már kisgyerekként elmélyült a beatbox világában és elsajátította annak technikáját, majd később a hangok pontos utánzása sem jelentett nagyobb gondot számára.

Leslie The Judge - Bíró László

11 évesen kezdett el kosárlabdázni, így a sporthoz kapcsolódó zenei szubkultúrának köszönhetően ismerkedett meg az amerikai rap zenével. Saját bevallása szerint a rap és a kosárlabda kéz a kézben együtt járnak egészen a mai napig. Ahogy ezt Amerikában gyakran mondják: A rapperek mind kosarasok, a kosarasok pedig mind rapperek szeretnének lenni.

Már 11 évesen is olyan előadókat hallgatott mint Lil Wayne, MGK, The Game, Tyga, Eminem és Drake, persze akkor még szerényebb angol tudásával nem igazán tudta, hogy miről is szólnak a dalok. Ezt azóta már pótolta és pallérozott angol tudásával a szövegek értése sem jelent számára gondot.

Későbbi kedvenceivé váltak még: a nemrég tragikus körülmények között elhunyt Nipsey Hussle mellett YG, NLE Choppa, Shoreline Mafia, YBN Nahmir és még sokan mások, mivel Leslienél elég széles a zenei és stílusbeli skála. Ahogy az évek során, egyre nagyobb és nagyobb angoltudásra tett szert, kedvenc előadói beatjeire kezdett el szövegeket írni vagy éppen freestyle-ozni.

Laci előadói neve – LeslieTheJudge – az angol lektor (Shout-out to Peter Bariss) oktatójától származik, aki így hívta így mindig a gimnáziumban eltöltött évei alatt. Az iskolában eltöltött évek alatt akadtak olyanok, akik őt csúfolták azért, mert rap zenét hallgat és szeret, ám Leslie mindig pozitívan állt a dolgokhoz. Ez a mentalitás lassan kifizetődni látszik számára.

LeslieTheJudge hozzáállása a következő: az építő kritikákat felhasználva folyamatosan javulni, hiszen sem egyetlen ember, sem egyetlen zene nem tökéletes. Véleménye szerint nincs olyan, hogy egy zene teljesen kész legyen, hiszen egy gasztronómiai hasonlattal szemléltetve: “nemcsak megspékelni lehet egyet, hanem ha túl sok a szósz rajta, akkor bizony elvenni is el kell belőle.”

LeslieTheJudge

2019 végén kezdett el komolyabban felvenni zenéket, akkor még Tipe néven, de arra csak később került rá a sor, hogy például SoundCloud-ra is feltöltse kész dalait és alkotásait, jó minőségben. Azóta pedig folyamatosan fejlődik, gyakorol és az otthoni kis „stúdióját” is folyamatosan fejleszti, építi azért, hogy minél jobb minőségű felszerelésekkel tudjon dolgozni, a minél jobb minőségű zenék elérése miatt.

Az alkotás legelején nem volt még meg a kellő ismerete, de voltak olyan rokonai, ismerősei, akik tudtak neki segíteni abban, hogy jobb legyen és ellátták a megfelelő és jó tanácsokkal a fejlődés érdekében. Sokoldalú előadóként mindig tudja, hogy folyamatosan fejlesztenie kell magát. Érdemes lesz nyomon követni LeslieTheJudge zenei pályáját és szárnybontogatását, mert ki tudja miből lesz a cserebogár. Lehet ő lesz a következő sikeres Trapper?

Itt tudjátok meghallgatni az anyagait: