Karma – Marionett 🎶 Dalpremier

Karma - Lakatos Dezső

Megérkezett a szabolcsi művész Karma vadonatúj új dala amely a Marionett címet kapta a zenésztől.

A youtube premiert csütörtök délutánra van ütemezve. Maga a dal témáját tekintve: erősen bírálja a popzenészek hozzáállását a zenéhez és a közönséghez.

Karma szerint aki zenél annak szívből kell nyomni a cumót. Szó esik továbbá a dalban a manipulációról, ahogy berántják a közönséget a semmirekellőségükkel hisz nem mondanak valójában semmit sem, hanem csak hangzatos frázisokat puffogtatnak el.

Ezek az előadók, igazság szerint ma már csak insta celebek, értéket mellőző produktumok nélkül, akik ugyankkor mégis képesek arra hogy zsinóron rángassák a közönségüket, akár egy marionett bábut.

Viszont a valóság az, hogy ők személyiség nélküli termékek és mára már eltűntek azok a zenészek akik valamit még elő tudtak állítani a zenei pályájájuk során.

Ide kattintva elérhető és hallgatható Karma – Megjöttem Anya nevű albuma:


Korábbi Karma hírek

2019.05. – Karma – Megjöttem Anya

KarmaMegjelent Karma “Megjöttem Anya” című dala ami egyben a következő albumának címadó dala is, és amely elérhető már az előadő saját csatornáján. Ahogy már említettem ez a 8. dal a 12 számból álló koncepcióban és hamarosan érkezik a többi 4 dala is.

A tracklista a következőképpen néz ki:

 1.  Nyitány
 2.  Járni képes szarrobot
 3.  Nem a tereped
 4. Algoritmikus csimpifon
 5. nem kell
 6.  Skizofrén
 7. Vallásos öngyűlöleti ceremónia
 8. Megjöttem Anya

A még kiadásra váró további számai:

9. Marionett

10. veszettség

11. Vágóasztal

12. Ithon vagyok 2 feat Clyde

Röviden az albumról: Igyekezett minél több módon keverni a rap zenével a metal zenét. A nyitány mint intró felvezeti hogy mi is várható, és az első 3 felvonás még követi. A témák jellenzpi továbbá, hogy erős politikai és társadalmi témákat boncolgat bennük, kicsit boombapes-ebb alapokra.

Karma – Megjöttem Anya nevű albuma:

A nem kell címet viselő számtól vált punk elemeket is tartalmazó trap metalra is, ismét a politikát górcső alá véve.

A skizofréntől a megjöttem anya című daláig kicsit mélyebben beszél a fájdalomról és a depresszióról, mindazon által megtartva a társadalomkritikát, sőt az önmaga hibáival való szembenézés is szerepet kap a művészeti mondanivalóban, főleg a vallásos öngyűlöleti ceremónia című dalában. A “Megjöttem Anyában” is csak úgy mint a vallásos öngyűlöleti ceremóniában, a vallás is szerepet kap a tőle megszokott ironikus, szarkasztikus, gúnnyal fűszerezett kritikába csomagolva.

Persze ezekben a dalokban a vallást megcélzó mondatok csak az elvakult fundamentalizmusba hajló embereknek mutatnak görbetükröt, élükön az egyház helytartóival. A többi dalról még nem nem beszélnénk bővebben, egyelőre Karma kérésére legyen még meglepetés, de annyit elárulhatunk, hogy hűen hozza majd az eddigi szövegbeli minőséget.

karma megjöttem anya


Karma élete és karrierje

Karma története

Világletemben vonzódtam a zenéhez, ami nem is annyira meglepő tekintve hogy zenész családból származom. Amikor a hiphop igazán elrabolta a szívem és a szerelmese lettem, azt körülbelül 12 éves korom tájékára teszem, amikor is a községben ahol élek elterjedt az internet. Teljesen véletlenül akadtam rá Siska Halott feenoocchi című számára, és úgy éreztem akkor változott meg bennem minden.
Bár már előtte is hallottam rap zenéket, de akkor ott a televízióban és a rádióban nem igazán mentek underground rap dalok, csak a mainstream, az pedig nem volt képes arra hogy megfogjon.
Viszont onnantól kezdve elkezdtem egyre jobban és jobban érdeklődni a hiphop és rap műfaj iránt, és szintén Siska hatására kezdtem el gyakorolni a freestylet és a dalszövegírást. Ezek a dalok zgyan igencsak kezdetlegesek voltak, de azért örömmel gyakoroltam, hogy hátha majd belejövök.
Később mikor már több önbizalmam volt és úgy gondoltam, hogy már elég jó szövegeket írok ahhoz hogy azokat publikáljam is, akkor feltöltöttem pár dalomat a youtubera. Közben elkezdtem megismerkedni a zenei szoftverekkel, hisz úgy gondoltam hogy mivel már jó pár éve zongorázom, úgy lenne az igazi ha saját alapokra tudnám nyomni. A feltöltött dalok eddig ugyan nem teljesen hozták meg az elvárt hatást, eddig konkrétan semmiféle visszajelzést nem kaptam, hogy jó vagy rossz e amit csinálok.
Közben felkeresett Bakonyi János Clyde, mivel az Alvilágiak nevű rap teamban amiben ő nyomta éppen öresedés volt, és kerestek egy fain új tagot maguk mellé. Mivel mind ketten a hiphop mellett szeretjük a rockot és a metált is, én konkrétan neki köszönhetem, hogy ezekbe a műfajokba is belekóstolhattam,
örömmel vállaltam, hogy beléptem a csapatba. Mivel valami újdonságot szerettünk volna megmutatni a közönség számára, azon kezdtünk el gondolkodni, hogyan lehetne az alternatív rockot vegyíteni és keverni a hiphoppal. Nem nagyon kaptunk itt sem sok visszajelzést. Aztán jött egy névváltás Alvilágiakról Undergroundkolorzra, és ezzel párhuzamosan vissza is tértünk a Boom Bap-hez Bár ez egy még most is létező formáció, sajnos csak ritkán tudunk dalokat kiadni.

Karma - Lakatos Dezső

Karma mint szóló művész

Volt körülbelül 1,5-2 olyan év amikor nem írtam rap zenét, mert teljesen kiábrándultam az egészből, úgy éreztem, hogy nem írok elég jó szövegeket, és ezeket nem szeretném megmutatni a közönség számára.
Jó ideig nem volt kedvem folytatni, letöröltem a zenei szoftverem is stb. Majd 2017 januárjában jött az áttürés, mégis úgy döntöttem, hogy közzé teszem egy új dalom “Társadalomellenes” címmel.
Mivel nem volt daw szoftveremm így letöltöttem egy random alapot amire felnyomhattam a szövegeimet.
Akkor még úgy gondoltam, úgyis csak egy egyszeri dolog lesz ez az egész motyó. Azonban annyira rá éreztem mint addig még soha, onantól kezdve folyamatosan írtam és adtam ki a dalaimat, az 5. dal után úgy döntöttem, hogy nincs mese ismét kell nekem egy szoftver ahhoz hogy alapokat készítsek magamnak.
Mindig is szerettem kísérletezni, ezért nagyon örültem mikor egy spanom mutatott egy ghostemane dalt, nagyjából 2017 vége felé. Nagyon megtetszett a trap metal, éreztem, hogy anno mi is ilyesmit akartunk létrehozni Clydeal, csak akkor még nem éreztük valahogy mit is kellene jobban csinálni. 2018 januárjában kezdődött el egy több számon át ívelő koncepció felépítése, hogy minél színesebb módon keverjem a rapzenébe a rock zenét és a metal zenét, valamint minél jobb szövegeket írjak, minél psichedelikusabban.
A zenémmel igyekszem progresszív lenni, illetve mindemellett képviselni is a kultúrát, a dalaim központi eleme a szövegcentrikusság a morbid humor, valamint az irónia. Sokszor használok polgárpukkasztó metaforákat, szeretem a mély témákat is, a sötét atmoszférát és nem vagyok hajlandó választani, aközött hogy boombap vagy trap, mert mind kettőben igyekszem képviselni az értékeket, mert legyen bármilyen alapról is szó a szemlélet örök marad. Szóval, elég sokrétű a zeném.

Karma jövőbeni tervei

Folytatni szeretném az eddigi munkásságom és még tökéletesebbre csiszolni a technikám. Készíteni egy albumnyi vadonatúj dalt, még ennél is sokkal jobb hangzás világgal. Meghonosítani itthon a metal trap azon verzióját amit közel érzek saját magamhoz, de szigorúan úgy hogy nem másolom le a nyugati előadókat, csupán ihletet meríteni belőlük. Továbbra is szeretnék kísérletezni a különböző zenei stílusok vegyítésével. A zenémmel szeretnék egy új közösséget teremteni, képviselni a hiphop kultúrát mert számomra ez maga a költészet.

Karma eddigi sikerei

Sajnos mint azt már előbb megemlítettem, eddig nem igazán kaptam még visszajelzést sehonnan sem.
Többször jelentkeztem tehetség kutatókba pl. Tavaly a Pluside által rendezett rap versenyre de nem hozta meg számomra az áttörést. Nem adtam és nem adom fel, továbbra is ezt csináltam mert érzem, hogy elég kiforrott a szövegelésem, pusztán még nem figyeltek fel rám eléggé. Azon dolgozom a rap.hu segítségével, hogy minél több emberhez eljuthassak. Így hát nyomom tovább magamnak meg a pár hozzám hasonlóan deviáns spanomnak. Nagyon megörültem mikor az egyik haver említette, hogy lesz ez a Battle Aréna nevű verseny. Egyből tudtam, hogy indulnom kell hisz kapóra jött, hogy pont akkoriban írtam meg azt a usnk beefet amit beküldtem nekik. Szomorú voltam, hogy nem sikerült elég jól a keverés és meg is lepődtem, hogy annyi kudarc után mégis csak végre valakik észrevették bennem a lehetőségeket és ezért hálás vagyok. Nem csoda hát, hogy örömmel tölt el az, hogy a rap.hu felajánlotta a támogatását részemre.
Érzem magamban, hogy most sikerülni fog amit már rég szerettem volna.

Akik Karma zenéjére hatással voltak

Magyar előadók: 

 • Bloose
 • Siska
 • Deego / Diggieman
 • DSP
 • Tkyd
 • Kriminal
 • NKS
 • Norba
 • Wacuum
 • Akkezdet
 • Steve Antal
 • Bobafet és Bobakrome
 • Garage
 • Beatmarket
 • Majmok bolygója
 • Scbp
 • Killakikitt
 • Funktasztikus
 • Mikee Mykanic
 • Gege
 • MLP
 • Sör és fű

Külföldi előadók:

 • Notorius BIG
 • Wutang
 • Cypress hill
 • Kendrick Lamar
 • Ghostemane

Mit jelent számomra a hiphop?

Egy önkifejező zenei műfaj csak úgy mint bármelyik számomra még is van benne valami plusz, amit a rock metalon kívül semelyik másik műfajnál nem érzek annak ellenére, hogy zeneileg elég mindenevő vagyok.
Nekem a hiphop maga a költészet és minden trágársága ellenére amit én is előszeretettel használok benne, magas kultúrának tekintem, hisz nincs még egy ilyen őszinte műfaj. Egyszerre spirituális, intellektuális és képes szólni a gyárban dolgozó átlag embertől, az egyetemi professzorig mindenkihez.
Fontos társadalmi problémákra lehet általa felhívni a figyelmet, a politikának nemzetközi középső ujjat mutatni, filozófiai gondolatmeneteket végigfuttatni általa stb.  Szóval számomra a hiphop egy életérzés, sőt még annál is több! Hangszerek amin játszom: Szintetizátor és elektromos gitár.