Hyena The MASC – Bemutatkozik az ifjú rímelő

Hyena The MASC

Hyena The MASC, vagyis polgári nevén Jili Bence 2013-ban kezdett el rappelni, legjobb barátja BR Beet oldalán, Két Tagú Falka csapat néven. Két album is napvilágot látott ebben a formációban; Nem Fogadott Hívás 2014, Kikelet 2016. Ezekben a projektekben MASC már a beatek egy részéért, valamint a mix és masterért is már felelős volt. Már a legelső verzéjétől kezdve igyekezett szofisztikált szövegekkel operálni, de ezzel együtt a hitelességet és a tartalmat tartja az egyik legfontosabbnak.

Az állatvilághoz, magához a természethez erős szálak kötik, ez játszott közre a névválasztásában. Mindig is különösen érdekelte Afrika világa, az emberiség bölcsője, így adta magát, hogy a végtelen szavannák lakóinak egyikére essen a nevével kapcsolatos választás. A Lion név is megfordult a fejében, ha már oroszlán jegyében született, de végül a félreismert dögevőre tette a voksát, ezzel is beintve a basicnek.

Hyena The Mask

A személyes motivációja mindig is az volt, hogy hangzás és tartalmi szempontból is valami olyat hozzon létre, ami időtálló, egyedi és korszakalkotó. Emellett nagyon büszke városára Székesfehérvárra, és nem elégedett meg azzal, hogy a város kevés minőségi előadót adott eddig a rap játékban.

Sajnos a Két Tagú Falka formáció bár sok pozitív visszacsatolást hozott neki, mint például fellépések, eladott lemezek, kapcsolatok elismertebb előadókkal, valamint egyes közreműködések, de az old school hangzáshoz való ragaszkodás miatt, valamint a fiatal korból adódó koncepcióhiány okán nem érkezett még meg az átütő siker.

Hyena The Mask - Jili Bence

2020-ban egy komolyabb mélypont után (nem csak ő volt ezzel egyedüliként a világban), úgy döntött kimaxolja azt ami ebben rejlik, így hát elkészítette első szóló, koncepcióra épülő EP-jét Zsebből címmel, amivel elkezdett nyitni az új vonal irányába, de mindenfajta skatulyát és normát igyekszik meghazudtolni. Az EP 6 zenét foglal magába, ami tartalmaz Lofi, Trap, BoomBap stílust is, a mix és masteringért pedig Pez (P20 Records) volt a felelős, az alapokért többek közt GYB, Bitprojekt, GMB. Az albumról eddig 2 zenéje jelent meg animációs lyrics videóval Csörög és Zsebpénz címmel, amikért Artphetamin a felelős, csakúgy ahogyan az albumborítóért is.

Emellett plusz motivációt jelentett neki, hogy döntőbe került Saiid Mi Casa mixtape versenyén, amin a győzelemmel a legnagyobbakkal szerepelhetett volna egy lapon, de sajnos ez a projekt végül nem készült el. Sajnos a covid helyzet miatt a klipek és a teljes lemezmegjelenés is csúszott, de most már havonta fognak érkezni majd a klipek, így érdemes rajta lenni Hyena motyóin és követni!  Kosz címen érkezik majd a következő klipje. Szóval legyetek rajta Hamarosan érkezik Hyena The MASC – Zsebből album!

Hyena The MASC - JIli Bence

Ráadásul MASC a covid miatti csúszás alatt sem tétlenkedett, a Zsebből című album megjelenése után sem lesz megállás, Reborn címmel egy új vonalas EP is lassan elkészül, amire állandó beatmakere GYB készít minden zenei alapot. Tervei szerint 2021 őszén jelenik meg rögtön a Zsebből album után.

Hyena The Mask - Kosz

Továbbá várható még tőle több single track is, nyárra például egy olyan projekttel készül, amiben Smithmusixal fog majd közösen dolgozni.

Egyedi hangzásvilág, ifjú tehetség! Legyetek rajta!

A két kiadott zenéjét itt tudjátok meghallgatni.

Hyena The MASC – Csörög

Hyena The MASC – Zsebpénz