Golden Record – Belano x Selim

Golden Record Logo

El startolt idén a Golden Record. Egy kiadó ami az előadók ki maxolására törekszik. Kötetlen zenei stílusban támasztja alá szakmai és művészi kreativitással azokat a művészeket akikben a label szerint van potenciál. Ez idáig két kiadvány látott napvilágot: egy autentikus pop Csóré Öcsi előadásával „Mindegy merre mennék” címmel.

És egy igazi utca cucc, Belano x Selim hasítanak az új dalban. Talán nemzetközi vizekre is eveznek a srácok, mivel az új dal Németországban is kedvelt lett.

A Golden Record tulajdonosa Titi Christopher (JovanniVibe) nyilatkozta: „A kiadó ajtaja nyítva áll minden művész számára.” Hozzá tette: „Akire van vízióm azzal szívesen dolgozom.” Minden Golden Record dalnak ő a producere. A kiadó szerződésben áll a Merk Stúdióval, ahol minden projekt készül. Jovanni azt mondta: „A Merk Stúdió az a hely ahol ami meg születik a fejemben azt hallom vissza a hangfalakbol. Zeno (Merk Stúdió tulajdonos) Nem csak az üzlet társam hanem a barátom is. Közös misszió, hogy ahelyett hogy közel kerüljünk a tűzhöz csinálunk tüzet mi magunk.”

Ugyanis a Kiadó székhelye és a MERK Studio nem Budapest centrumában található hanem Ajkán (Veszprémmegye). Vidéken a legjobb hely a zenlélésre. „Jelenleg 3 előadó van szerződve. De vagy heti 10 új jelentkező van. Örülök, hogy azt látom van igény erre. Szívesen dolgozom kezdőkkel és szívesen látom azokat is akik már ismert előadók de ki akarnak lépni a komfortbol és ki próbálni egy új work flowt.”

Van egy felhívás ami arról szól, hogy van lehetőség jelentkezni a kiadóba. A következő email címre várják a demókat: jovannivibe@gmail.com

Majd egy podcast keretein belül együtt le hallgatják azokat és akiben érzik a potenciált meghívást kapnak egy dalra a Golden Recordba. Majd lehetőséget a hosszú távú közös munkára: „Nem az a cél, hogy pénzt keressünk az előadókbol. Az csak a kellemes mellékhatás. Én akkor végzem jól a munkám ha az előadó általam a legjobb önmagát kapja”, Mondta Jovanni. „Hasonlóan kell el képzelni mint pl a Real Trill Music?” – „Ez egy nagyon jó hasonlat. Dolgoztam együtt a Zsoltival (Mr. Busta) sokat tanultam tőle. A RTM-ben az volt a varázs, hogy az ember azt érezte általa van hova tartoznia. Ez mindig kell az embernek.”

– Mit takar a szerződés? Hány évre kell el köteleznie magát az előadónak? „Nincs sablon szerződés. Személyre szabott minden alkalommal. Lehet szerződni több évre is és akár egy dalra is.”

– Jövőbeli tervek?„Nyomni a melót ezerrel a már meg lévő előadókkal és folyamat figyelni az újakat. Hamarosan indul egy Podcast sorozat a Golden Record youtub csatornáján ahol sok minderről beszélgetünk a cél egy közösség létrehozása és időt álló produkciók  továbbá karektereket adni a szakmának. Nem utolsó sorban a kiadó presental egy ruha márkát is a GRbrand-et amiről hamarosan többet is meg tudtok majd.” 

Kíváncsian várjuk mit hoz a jövő hajrá Golden Record hajrá Merk Stúdió.