Triek – Közös út

G.Zsolti

Ledobva magáról a G.Zsolti maszkot, új zenével jelentkezik Triek, azaz Dankó Zsolt. A következő gondolatokat fűzte új dalához: 

“Az utóbbi időben egyre jobban nyomott belül a gondolat, hogy szeretnék lassan előbújni én is a sokszor harsány, vulgáris, olykor közönséges alteregóm, G.Zsolti mögül. Ha az ember szerepben van, azzal korlátok közé szorítja magát és – véleményem szerint – ez a legrosszabb, amit egy művész tehet magával.”

A “Közös út” c. dal egy kicsit közelebb engedi a hallgatót ahhoz, ami/aki vagyok. Pontosan ezek az érzelmek és gondolatok tomboltak a G.Zsolti maszk mögött bújó Dankó Zsoltban az Anakonda c. videó forgatása közben. Furcsa kettősség ez. G.Zsolti kifele tartott görbe tükre egyszer csak megfordul, kiegyenesedik, én pedig ott ülök vele szemben és magamat bámulom. 

A dal egyszerre szerelmi vallomás és szembenézés önmagammal, pontosabban a félelmeimmel, démonjaimmal és korlátaimmal. A zenéhez készített képanyaggal is ezt szerettem volna megjeleníteni. Egyedül egy üres teremben a telefonommal. Közben mégis annyi minden történt. Belül.”


Régebbi G.Zsolti / Triek hírek


2023.06. – Megjelent a JÓNI – G. Zsolti

A „VERY BIG” virális sikerei után G.Zsoltit nem érdekli más, csak a „JÓNI”.

A G.Zsolti jelenség lényege, hogy dalai során a rapper belehelyezkedik egy- egy szerepbe, amelyen keresztül görbe tükröt állíthat. A beszédesen „JÓNI” című új trekk az újvonalas előadók agyába próbált betörni és kiírni mindazt, amit ott talált.

G.Zsolti karikatúráján keresztül megismerhettük a szerény eszköztárú nőcsábászt („Mamacita”), a kertvárosi antigengsztert („Batman”), vagy az óriási méretekkel megáldott, jellemzően nem szerénykedő rap művészurat („VERY BIG”), amelyben bongor is feltűnt egy ütős verze erejéig és felkerült a Spotify Viral 50 magyar toplistára is.

Nem titok, hogy Zsoltinak a Halott Pénz “A feneked a gyengém” méltán híres sorai adták az ihletet vadiúj száma, a „JÓNI” refrénjéhez.

„Szerettem azt a zenét” – osztotta meg az előadó. „Egyszerű, de nagyszerű és pont ott is voltam a felvételénél, pacsi. A dalt eredetileg egy másik saját instrumentálomra vettem fel, de annyit megy a Base FM a kocsiban, mióta Magyarországon élek, hogy teljesen megfertőztek ezek a letisztult gitár-dob-808 típusú zenék, tulajdonképpen a saját dalomat remixeltem. Így született meg a végleges „JÓNI”.

Ami pedig az újdonsághoz debütáló imidzs videóklipet illeti, így mesélt a forgatás körülményeiről: „Szerettem volna, ha képileg is ez a fajta egyszerűség köszön vissza. 2 LED bar, 1 füstgép, 1 barátnő, aki életében először fogott kamerát és G.Zsolti, aki életében először vágott videót. És, hogy a boomer énemet is hagyjam megszólalni: Emlékszem még arra, amikor egy videóklip óriási (és nagyon költséges) dolognak számított, ezért viszonylag keveseknek volt, ma pedig egy kis szorgalommal néhány belvárosi limonádé árából megvalósítható. Ez tök jó!”

G.Zsolti Bongor

G.Zsolti összes videóklipje itt található.