Biam – Ghetto Panoráma klippremier

Biam

Biam vadonatúj dala a Ghetto Panoráma címet kapta, ami a Nevenincs YouTube csatornán debütált, egy témában hozzá illó videó kíséretében. A videóklipet az Antemius Media készítette, aki igencsak kitett magáért.
Biam ugyebár a Garage Productions kiadó tagja, akinek a szóló pályafutása is elindult a Nevenincs formáció mellett. Az elmúlt időszakban egy stílusváltás ment végbe a művészetében. A rapper az elmúlt időszakban IGTV videókban adott ki dalokat, hozzá leforgatott videókkal. Be kell valljam, hogy ehhez hasonlót még nem láttam hazai előadótól, a rapper újítása elég jól sikerült.

Na de beszéljünk magáról a most megjelent dalról is. A Ghetto Panoráma című dal témája sok mindent sorakoztat fel, de mégsem nevezhető imidzs dalnak, hiszen mély gondolatokkal átszőve megismerhetjük az Biam saját történetét, illetve azt is, hogy mi minden történt vele.

Ugyanakkor a társadalmi és állami szervek atrocitásaira is reflektál a rapper, hangot ad a két versszakban elhangzik egy „Kapja be a rendőrség” illetve egy „Németország te pedig cseszd meg”. Ebből a kijelentésből érződnek a negatív tapasztatok, valószínűsíthető, hogy a külföldi élet hátrányait akarta ezzel érzékeltetni a rapper.

Biam - Ghetto Panoráma

A dalon érződik a német behatás a hangzásvilágát tekintve. Az előadásmód visz magával, dinamikus a dal alapja és a szöveg teljes mértékben átjön, de igazából az érzi át, aki átélt már hasonlót életében. Lehet klisének hangzik, de ez így van.

Remek vágás, nagyon magas minőség köszönhető Slink munkájának, aki hozzáértően és profin adott hozzá, hogy a projekt képvilága, ne térjen el a dal által teremteni kívánt atmoszférától.

Összességében én ajánlom mindenkinek, szuper munka lett!

BIAM – Ghettó Panoráma (Official Video)

Szerző: Maros “Ace” Dominik / Rap.hu