6 olyan hazai Rapper aki külföldön él

Xiaoling

Mindannyian tudjuk, hogy sok magyar nyelven beszélő honfitársunk él a magyar a határokon túl! Ennek a legkülönfélébb okai lehetnek de ami a mi szempontunkból nagyon fontos, hogy mivel értik a magyar nyelvet így természetesen külföldön is potenciális magyar hiphop és magyar rap hallgatókká válnak. Ez számos más európai országhoz hasonlóan nálunk is jelen van. Ilyen országok például, Lengyelország, Albánia, Törökország, A volt Jugoszlávia tagországai stb. ahonnan sokan Nyugat-Európába, elsődlegesen Ausztriába, Németországba, vagy éppen Franciaországba, Svájcba, esetleg Belgiumba költöznek, és így viszik magukkal saját nyelvüket és kultúrájukat is. Szerencsére a magyar rapperek nem felejtenek el külföldön sem magyar nyelven rappelni és alkotni, és sok esetben gyakran látogatnak haza fellépni, forgatni, vagy éppen az itthon élőkkel stúdiózni vagy csak bulizni. Ami további előnyként szolgálhat a külföldön élő magyar rapperek számára, hogy számos külföldi kapcsolatra tehetnek szert, melynek köszönhetően akár vegyes, több nyelvű kollaborációk is létrejöhetnek, mely kulturális valamint zenei szempontból mindenképpen előnyös lehet.

Összefoglaltuk számotokra azt a listát, ahol bemutatunk egy pár előadót azok közül akik tehetségesek és sikeresek, mind a hazai, mind pedig külföldön, a határokon túl élő magyarul beszélő hiphop hallgatók között. Íme az ötös lista tagjai.

Fiatal Veterán – Zürich | Svájc


Inco – Bécs | Ausztria


Flex (Teswér) – Bradford | Anglia


Kisé -Man In Black


Loprendo – El Burrero | Kanári Szigetek


Xiaoling – Schwyz | Svájc


Ha valakit kifelejtettünk volna, kérlek írj ránk Instagramon vagy Facebookon és bővítjük a listát, hogy senki ne maradjon ki.