Fellép Rah Digga Budapesten

Rah Digga

Március 6-án az Instant színpadán teszi tiszteletét a HipHop történelem egyik legjobb női MC-je! Rashia Tashan Fisher, ismertebb nevén Rah Digga a kilencvenes évek óta aktív előadó, a Busta Rhymes vezette Flipmode Squad tagja.

Karrierje során a nagy múltú Allmusic zenei metaadatbázis a rap műfaj egyik legkiválóbb női előadójának titulálta, neve pedig az egyik legtechnikásabb női MC-ként szerepel a híres „How to Rap” című könyvben.

Rah Digga lemezei világszerte több mint egymillió példányban keltek el napjainkig.

Az esemény szervezésében részt vesz a rapegylet.com , Check The Rhime, SAMPLE TEMPLE, Respect Real HipHop is. A helyszínt pedig az Instant biztosítja.
Számos neves magyar sztárvendég is tiszteletét teszi az esetén olyanok mint például Gabó és a Gabó Acoustique R&B csapata, pécsi Stereo Kollektiv rap banda, és az este sztárvendége a Flipmode Squad rapcsapatából ismert Rah Digga is, aki egyenesen az Egyesült Államokból érkezett Budapestre.

Az este nyitásán a talpalávalóról pedig az egyik híres magyar DJ legenda DJ GYöReMiX! gondoskodik majd nektek.

A rendevényről és általában a koncertekről bővebb infóhoz az Események menüpont alatt, illetve az alábbi linkre kattintva juthattok.

Hamarosan új hír

Minden tudnivaló Rah Digga-ról


Korábbi Rah Digga hírekHirdetés

2013.12. – Hamarosan

Hamarosan


Rah Digga élete és karrierje

Rah DiggaHirdetés

Rashia Tashan Fisher néven született 1974. december 18-án fogalkozását tekintve egy amerikai rapper, modell és színésznő, akit Rah Digga néven ismert meg a világ. Legismertebb a Flipmode Squad hosszú távú tagjaként a Busta Rhymes által vezetett hip-hop csoportban. Az Allmusic és a “hiphop legképzettebb női MC-je” című könyvében a How to Rap című könyvben.  Rah Digga egész karrierje során világszerte több mint 1 millió rekordot tartalmaz.

Rah Digga korai élete

Rah Digga New Jersey-ben született. Villamosmérnöki tanulmányokat folytatott a New Jersey Technológiai Intézetben. A Digga a Rutgers University-Newarkban is tanult. A KRS-One, Rakim és Kool G Rapid of Juice Crew-ról szóló tanulmányozásával megtanulta, hogyan kell rap-ot csinálni.

Rah Digga karrierje

Hiphop csoporttal dolgozott, kétszer az ízesítéssel, mielőtt csatlakozott az Outsidaz-hoz, ami a “Cowboys” pályán a Fugees album The Score című műsorához vezetett. Busta rímel, és csatlakozik a flip-flop Squad -hoz, és több Busta Rhymes albumon is megjelent debütáló szólója, Dirty Harriet, amelyet 2000-ben adtak ki, és Busta Rhymes és Eve szerepelt. Szóval a Bahamadia-val együtt dolgozott a Lyricist Lounge “Be Ok” című pályáján, 1. kötet. Abban az időben voltak a két vezető nő a Lyricist Lounge mozgalomban, amely szintén az olyan művészek otthona volt, mint a Mos Def, a Talib Kweli, a fáraó monch, a Common Sense, Lord Have Mercy, Foxy Brown és Shabaam Saahdeeq. 2001-ben a Thirteen Ghosts filmben és a „Mirror Mirror” című filmben szerepelt a hangsávon.

A második albumát, az Everything Is a Story-ot 2004-ben adták ki a J Records-on, de eltitkolták. Rah Digga kiadta saját albumát, amely további zeneszámokat tartalmaz. A Rah Digga 2010-ben kiadott egy új albumot, a Classicot. Azóta a Soundcloud, a Bandcamp és az iTunes számlákon keresztül kiadja zenéjét. A Digga jelenleg egy podcastot, Yanadameen Godcast-ot tárol, egy társas rapperrel, Lord Jamar-szal.

Rah Digga filmkarrier

Rah Digga részt vett a 2000-es szemét komédiában, Da Hip Hop Witchben, Eminem, Ja Rule, Vanila Ice és Outsidaz mellett. 2001-ben a Digga a tizenhárom szellem című filmben került sor ugyanebben az évben, így megjelent Beyoncé és Joy Bryant mellett az MTV Carmenben: A Hip Hopera. 2003-ban és 2009-ben szerepeltek a Queens of Hip Hop (Salt-N-Pepa-val) és Say My Name című dokumentumfilmjében (Erykah Badu, Jean Grae, Miz Corona, Remy Ma és MC Lyte). Emellett a Digga vendégcsillagként jelent meg a The Mo’Nique Show-n.

Díjak és jelölések

BET Awards díjak
2006: Az Év Videója („Érintse meg (remix)”), jelölték
2006: Legjobb együttműködés (“Touch It (remix)”), jelölve
2004: Legjobb női csípőművész, jelöltek
2002: Legjobb női csípőművész, jelöltek

BET Hip Hop díjak
2006: Az év Hip-Hop videója (“Touch It (remix)”), jelölték
2006: Legjobb Collabo (“Touch It (remix)”), Winner
2006: Népbajnoki díj (“Touch It (remix)”), jelölték
MTV Video Music Award
2006: Legjobb hip-hop videó („Touch It (remix)”), jelölve


Rah Digga interjú

Sajnos jelenleg nincsen aktuális Rah Digga interjúnk.


Rah Digga videók és klippek

Rah Digga feat.Busta Rhymes – Imperial (2000)


Rah Digga diszkográfia
    • 1998: Rah Digga – The Imperial with Flipmode Squad
    • 2000: Rah Digga – Dirty Harriet
    • 2004: Rah Digga – Everything Is a Story
    • 2010: Rah Digga – Classic