CJ – Whoopty – boom a rapjátékba szinte a semmiből!

CJ

CJ Whoopty című nagy sikerű dala nagyon berobbant a tengerentúlon is. Az ifjú amerikai rapper, CJ dala, amelyet 2020. július 30-án jelentette meg a 97. helyen debütált az amerikai Billboard Hot 100-on 2020 novemberében, és eljutott az Egyesült Királyság legjobb 40-ig. Ez a Staten Island-ről, New York-ból származó rapper első listás kislemeze volt. A dal sample-je Arijit Singh “Sanam Re” című alkotásából eredeztethető.

Whoopty dal háttere

A dal tartalmaz egy hangmintát Arijit Singh 2015-ös “Sanam Re” című dalából. Brooklyn drill gyakorlatra emlékeztet, és jelzi a CJ dallamos rappelésétől való eltérést. A rapper állítása szerint összehasonlították már Pop Smoke-al is, a dal hangzása miatt illetve az ő hangzásvilága miatt is. Az előadó úgy látja, hogy népszerűségét a Whoopty című számban közvetített energiának és a hozzá készített videójának köszönheti.

CJ - Whoopty

Whoopty kritikája

Pitchfork Alphonse Pierre írta azt, hogy bár CJ dala “az elmúlt hónapok legnagyobb robbanása lehet”, csak hát az egyetlen problémája, hogy szerinte minden olyan fájdalmasan lemásolt és utánzott”, hogy egyesíti a “Pop Smoke produkcióját a 22Gz nyelvezetével”. Az ugyanazon kritikus korábbi cikkében Pierre úgy érezte, hogy a dalszövegeket és szerinte akár a Raps and Hustles YouTube oldalán képzett gép is kijöhetett volna, és arra a következtetésre jutott, hogy minden Staten Island-ről származó rapper a Wu-Tang Clan rapcsapat hangzását hozza vissza.

CJ – WHOOPTY (Official Video)