„Rap.hu Beatmaking Producer Battle 2024” a Sneakerness Budapest keretein belül

Hosszú tervezést és előkészítést követően nagy örömmel jelentjük be, hogy idén végre el tudjuk indítani a „Rap.hu Beatmaking Producer Battle” versenyét! Mindig is azt gondoltuk, hogy a producerek sajnos túl sokszor elég kevés figyelmet kapnak a hiphop világában. Míg a rapperek mindig a reflektorfényben állnak, addig a producerek, akik a zenék alapjait képezik, sokszor a háttérbe szorulnak. Ezen szeretnénk most változtatni.

A „Sneakerness Budapest” keretein belül idén nem csak az „Élő Battle Aréna” kerül megszervezésre, hanem premierként a „Rap.hu Beatmaking Producer Battle 2024” is. Köszönjük a Sneakerness-nek a támogatást! És „Dablty” Trunk Tamásnak külön köszönjük, hogy létre hozta a kapcsolatain keresztűl azt a lehetőséget, hogy Lester Nowhere-t jelenthetjük be első zsűritagként! Az amerikai producer többek között a Kanye West és Ty Dolla Sign közös albumon („Vultures 1”) a „King” cimű dalért felelős. A továbbiakban pedig az M-Squad, The King BJ és Kool Kasko szintén támogatnak zsűritagként.

Számos kiváló producer alkot Magyarországon, akik már nemzetközi szintű művészekkel is dolgoztak már együtt. Ugyanakkor sok olyan tehetséges producer is van még hazánkban, akik még nem rendelkeznek sok kiadvánnyal, és nekik most egy sikeres platformot biztosítunk a verseny keretein belül.

A „Rap.hu Beatmaking Producer Battle” célja, hogy biztosítani tudja a megérdemelt figyelmet és elismerést azoknak a tehetséges producereknek, akik nélkül a kedvenc zenéink nem léteznének. Ez a verseny lehetőséget biztosít számukra, hogy bemutassák kreativitásukat és technikai tudásukat, miközben a hazai produceri közösség legjobbjai mérettetnek majd meg.

A verseny során kétféle értékelés lesz: egyrészt egy szakmai zsűri, amely sikeres magyar producerekből áll, és egy nemzetközi producerből, aki már Kanye West-tel is dolgozott közösen. További információk a zsűriről lentebb elérhetőek.


Kik a 2024-es Producer Battle zsűritagjai?

Lester Nowhere-t jelenthetjük be zsűritagként! Az amerikai producer többek között a Kanye West és Ty Dolla Sign közös albumon („Vultures 1”) a „King” cimű dalért felelős.

M-Squad (Tibbah & Rizkay)

The King BJ

Kool Kasko (Kriminal Beats)


Az ütemek beérkezésének időpontja

A beatek beérkezési végső határideje: 2024.09.15. A nagy sikerrel eddigi Battle Aréna versenyek után, itt van számodra a következő nagy lehetőség arra, hogy megmutasd magad a nagyvilágnak, és kiderüljön az, hogy TE mire is vagy képes valójában egy éles versenyhelyzetben. Ha indulni szeretnél, jelentkezz e-mailben a versenyre, és küldd el részünkre az instrumentál letöltési linkjét, de ne magát a dalt, a marketing@rap.hu e-mail címre (Például Dropbox, Google Drive, Wetransfer vagy akár Zipshare) applikációkon keresztül.

Az eddigi évek tapasztalatai alapján biztosan ki merjük jelenteni azt, hogy ismételten egy kemény verseny elé nézünk! Minden jelentkező alapja eljut a szakmai stáb elé, és amennyiben megfelelő volt hangmérnöki és más minőségi szempontoknak is megfelel, akkor az adott hanganyag jóváhagyásra kerül az induláshoz.

Arra kérünk Titeket, mielőtt bármit is kérdeznétek, hogy először alaposan olvassátok végig, és értelmezzétek itt az oldalon megtalálható leírást és a versenyleírást. Nagyon fontos: olyan instrumentállal kell neveznetek a versenyben, amely eddig még sehol máshol nem jelent meg, semmilyen más platformon nem érhető el, nem kapott még sehol publicitást, mert csak azzal lehet indulni. Aki nem ilyen dallal indul, vagy nem tartja be ezt a szabályt, diszkvalifikálásra, vagyis azonnali kizárásra kerül, és nem folytathatja tovább a versenyt.

A verseny pontos menete

  • Előválogatás: A producerek beküldhetik a beatjeiket, amelyeket egy szakértői zsűri és a közönség együttesen fog majd értékelni. A jelentkezési időszak 2024.09.15-ig tart. Azután 2024.09.15-én indul el a szavazás a rap.hu oldalán!
  • Kiválasztás: Az első forduló után az 5 legjobb producer kerül kiválasztásra. Amint október végén véget ért a szavazás, kiderül az is, hogy ki jutott tovább a következő körbe, és ki került be a legjobb 5 közé. Így 2024.10.01-e lesz a legjobb 5 közé kerülés időpontja. Ezen a napon jelentjük majd be a továbbjutók névsorát.
  • Élő esemény – Sneakerness Budapest: A kiválasztott 5 producer bemutathatja új beatjeiket egy élő eseményen, ahol a beateket rétegről-rétegre építik fel, hogy a végén egy teljes beat álljon össze. A beat maximum 3 perc hosszú lehet.
  • Döntés: Az élő eseményen a zsűri és a közönség együtt dönt a „Rap.hu Producer Battle 2024győzteséről.

Miért is csináljuk a Producer Battle Arénát?

Mindig is úgy gondoltuk, hogy a producerek sokszor túl kevés figyelmet kapnak a hip-hop világában. Míg a rapperek állnak a reflektorfényben, addig a producerek, akik a zenék alapját képezik, gyakran háttérbe szorulnak. Ezt szeretnénk most megváltoztatni. Te vagy a legjobb? Rajta, mutasd meg!

Itt találod az utóbbi évek Battle Aréna eredményeid:

Indulás feltételei és a nevezés

Nevezés a versenyre: Küldd el saját beatet. A beérkezett instrumentálokat feltöltjük a Rap.hu YouTube csatornájára, majd ezt követően a közönség, valamint a szakmai zsűri közös szavazatai alapján választjuk ki azt a legjobb 5 producert akik között eldől majd, hogy Ki lesz Magyarország legjobb Producere! Szóljatok a haveroknak, ismerősöknek, családnak, minden HipHop rajongónak hogy szavazzanak a Te/Ti műveitekre.

Fődíj

A nyertes használhatja azt a címet, hogy ő „Magyarország Producer Battle Bajnoka”, és ezzel a címmel mindaddig élhet, amíg ezt más (például a következő évben) el nem nyeri tőle. Emellett országos ismertségre tesz szert. A győztes jutalma egy márkás ruhanyeremény és mindezek mellett kap még reklámfelületet, interjút és számos megjelenést a Rap.hu felületein és oldalán.

Ragadd meg a lehetőséget és jelentkezz még ma! Küldd el a letöltési linket a dalodhoz, vagy egyszerűen küldd egyből a marketing@rap.hu e-mail címre a már kész dalod.

Legyen 2024 a producerek éve! Nevezés és további információk hamarosan a Rap.hu-n!

Pacsi Nektek!

Producer Battle 2024 Rap.hu

[Szavazás!]

A zsűri és a közönség (vagyis TI), együttesen döntötök a továbbjutókról sorsásról. Fontos: Naponta csak egyszer tudsz a kedvencedre szavazni! Ugyanarról az IP címről naponta egyszer tudsz szavazni, az azonos IP címről történő többszöri szavazás esetén minden leadott szavazatod érvénytelen lesz!

Ezzel a szavazással elfogadom az adatvédelmi feltételeket